Ovidiu Sabău: "Niciodată să nu spui niciodată"

Ovidiu Sabău: "Niciodată să nu spui niciodată"

Deşi a fost dezamăgit de acuzaţiile lui Porumboiu, Ovidiu Sabău nu le închide uşa în nas vasluienilor.

După ce Viorel Hizo (64 de ani) a fost alungat de pe banca tehnică a echipei FC Vaslui, primul nume de antrenor luat în calcul de patronul Adrian Porumboiu a fost Ioan Ovidiu Sabău (43 de ani). Patronul "galben-verzilor" a negociat cu "Moţul", dar tratativele s-au întrerupt brusc, iar ca "principal" a fost numit portughezul Augusto Soares Inacio.

După ce discuţiile cu Sabău s-au blocat, patronul vasluian Adrian Porumboiu a început să-l acuze pe fostul internaţional că a avut pretenţii absurde.

"Sabău a cerut un Mercedes S 600, model din 2011! De asemenea, după el, nu aveam voie să mă apropii nici la trei kilometri de vestiar, de sediul clubului, şi nu aveam voie să vorbesc cu jucătorii mei. În viaţa mea nu am mai auzit de aşa ceva!", a acuzat Porumboiu, care a mai menţionat că Sabău a mai dorit un contract pe doi ani şi, dacă ar fi fost demis mai devreme, să încaseze primă în cazul în care vasluienii ar fi câştigat titlul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un interviu acordat ieri pentru EVZ, Ioan Ovidiu Sabău a a precizat că, deşi acuzaţiile pe care i le-a adus Adrian Porumboiu l-au dezamăgit, nu va refuza o eventuală ofertă pe care ar primi-o în viitor de la FC Vaslui.

EVZ: Neluţu, cum comentezi acuzaţiile pe care ţi le-a adus Adrian Porumboiu, patronul de la FC Vaslui? Ioan Ovidiu Sabău: Vreau să precizez din capul locului că a fost vorba doar de unele propuneri, asupra cărora ar fi urmat să discutăm. Aş fi fost dispus să renunţ la unele dintre ele, dacă celor de la Vaslui li s-au părut atât de exagerate.

Din păcate, după ce domnul Adrian Porumboiu m-a sunat vinerea trecută şi mi-a spus că, de data asta, nu mai vrea să mă piardă, n-a mai dat niciun semn. Am aflat din presă că a fost numit Augusto Inacio şi am văzut apoi ce a spus domnul Porumboiu despre mine.

Îmi pare rău că a reacţionat aşa, mai ales că hotărâsem ca detaliile contractuale să fie confidenţiale. Putea să spună pur şi simplu că nu ne-am înţeles.

E adevărat că ai cerut o maşină Mercedes S 600, că i-ai interzis patronului să se apropie de vestiare... Hai să le luăm pe rând. Unu: contractul prevedea că clubul din Vaslui este obligat să-mi asigure o maşină de serviciu cu anul de fabricaţie 2011. Nu era specificată nicio marcă anume, aşa că nici vorbă că am cerut Mercedes.

În ceea ce priveşte faptul că aş fi cerut contract pe doi ani şi primă pentru titlu dacă aş fi fost demis, ţin să precizez că acordul meu cu FC Vaslui era de un an şi jumătate. Aşa că n-aveam cum să încasez primă pentru titlu dacă echipa ar fi luat campionatul peste doi ani. Era vorba să primesc un bonus, în funcţie de cât aş fi ajutat echipa, dacă Vaslui ar fi câştigat, să zicem, campionatul în sezonul următor, iar eu aş fi fost demis înainte de final.

Mai departe, în contract era prevăzut un paragraf care le interzice reprezentanţilor clubului să pătrundă în vestiare în timpul competiţiei şi la antrenamente şi să nu le transmită indicaţii jucătorilor sau celor din staff-ul tehnic.

De asemenea, am mai cerut ca, după meciuri, cei de la club să nu facă declaraţii critice despre jucători. Mi se pare ceva rezonabil.

Totuşi, nu sunt pretenţii exagerate pentru fotbalul românesc? Victor Piţurcă a pus condiţii asemănătoare şi la Steaua, şi la Universitatea Craiova, dar n-a rezistat mult la niciuna dintre aceste echipe. Nu cred că este nimic exagerat. Sunt doar cerinţe normale pentru a nu fi ştirbită autoritatea antrenorului. Aceleaşi condiţii le-am pus şi când am fost la Poli Timişoara sau la FCM Târgu- Mureş.

Ai fost de trei ori aproape de a veni la FC Vaslui, dar tratativele s-au împotmolit mereu. Ai mai lua în calcul o eventuală ofertă de la această echipă? De ce nu? Ştii vorba aceea, niciodată să nu spui niciodată. E adevărat că şi în 2010 s-a întâmplat aproape la fel ca acum. Am discutat cu domnul Adrian Porumboiu, ne-am înţeles, după care am aflat din presă că a fost numit Lopez Caro. Au mai fost unele discuţii şi în toamna anului trecut, dar nu direct cu domnul Porumboiu. Toate acestea fac însă parte din meseria de antrenor. "În 2010 s-a întâmplat aproape la fel ca acum. M-am înţeles cu domnul Porumboiu, după care am aflat din presă că a fost numit Lopez Caro." IOAN OVIDIU SABĂU, antrenor liber de contract, ultima oară la FCM Târgu-Mureş