“Noi, părintii care suntem membri ai acestei Asociaţii, ne declarăm extrem de îngrijoraţi de faptul că primarul Mazăre promovează, de ani buni, staţiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual” scriu reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă. Semnatarii sunt consternaţi că “aproape nimeni nu a reacţionat ferm atunci când Radu Mazăre spunea că vrea să atragă la Mamaia turiştii bogaţi din Rusia şi ţările arabe prin “fete frumoase”. Reprezentanta unei asociaţii patronale, tot de dragul profiturilor, ar fi  întărit ideea ca “Mamaia să rămână o destinatie pentru turistii străini amatori de turism sexual”. Ba, mai mult, ar fi subliniat “în mod fals”, dezinhibat, “că nu este nicio ruşine să ne poziţionăm aşa”. Protestatarii susţin că “pe lângă promovarea făţisă a prostituţiei, Mamaia a devenit şi un cuib al consumatorilor de droguri”.

“Radu Mazăre încurajează prostituţia şi consumul de droguri”

Asociaţia Civică pentru Constanţa solicită la rândul ei, Bisericii Ortodoxe Române, “o poziţie clară faţă de festivismul obscen şi fără nici o legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constantei, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani şi care va continua şi în această vară”. Anul acesta, primarul ar fi depăşit “orice limită de bun simţ,” anunţând că îl va întruchipa pe Ştefan cel Mare şi Sfânt, ceea ce, din perspectiva crediţei ortodoxe “reprezintă o blasfemie”. Carnavalul în care primarul Mazăre urmează să îl interpreteze pe domnitor va avea loc pe 2 august, “exact la o lună după ce românii ortodocşi l-au sărbătorit, ca în fiecare an, pe Sfântul Ştefan cel Mare”. În opinia Asociaţiei , “BOR este singura care poate stăvili deşănţarea acestui primar care, zi de zi, nu face decât să altereze morala şi valorile românilor”. Primarul este acuzat că încurajează prostituţia în Mamaia şi ar închide ochii la “tineretul care se droghează pe plajă”.

“Primarul Constanţei întinează memoria lui Ştefan cel Mare”

În scrisoarea lor de protest, membrii Asociaţiei pentru Revigorarea Tradiţiilor, spun că “după ce în ultimii trei ani, Radu Mazăre a interpretat pe aleile din Mamaia roluri de import – a fost, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor sau Suleyman Magnificul, Cezar – alege acum să întineze memoria lui Ştefan cel Mare. E un gest inacceptabil din partea unui personaj certat cu justiţia şi cu legile moralei”. Protestatarii atenţionează că “ frica lui Dumnezeu şi familia sunt, fără putere de tăgadă, principalele noastre valori şi nu le putem pune în pericol de dragul unui sezon reuşit la Mamaia, sau de dragul unor bani pe care urmează să-i încaseze hotelurile şi restaurantele din staţiune”

Reacţia lui Radu Mazăre-“Nu vor fi fete dezbrăcate”

În urma unei discuţii pe care a avut-o cu Radu Mazăre, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a primit asigurări că pe scenă nu vor urca tinere dezbrăcate şi că scenariul este “cuviincios”. Primarul, care a participat joi seara la repetiţii, a prezentat “fetele” îmbrăcate în costume naţionale, cu fuste foarte scurte, care dansau hora din finalul scenariului. “Am avut discuţii şi cu prelaţii, care mi-au spus că nu este bine că vor fi fetele dezbrăcate. Cele dezbrăcate sunt cele de aici, sunt frumoase şi în port popular”, le-a lăudat Radu Mazăre. Carele alegorice ale cluburilor de noapte, care vor defila pe promenade staţiunii Mamaia oprindu-se în faţa scenei din piaţeta Cazino, vor purta însă, ca în fiecare weekend, animatoarele sumar îmbrăcate.