Evenimentul Zilei > Social > Orchestra Română de Tineret deschide la Timișoara festivalul ”George Enescu”
Orchestra Română de Tineret deschide la Timișoara festivalul ”George Enescu”

Orchestra Română de Tineret deschide la Timișoara festivalul ”George Enescu”

La Timișoara, Orchestra Română de Tineret va deschide Festivalul Internațional “George Enescu”, pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii de Stat Banatul. Evenimentul va dubla deschiderea oficială de la București, de pe scena Atheneului.

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, de la ora 19.00, Festivalul Internațional “George Enescu” va marca o dublă deschidere la Timișoara, la Sala Capitol, un eveniment pentru care Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal a pregătit ”o copleșitoare versiune a Simfoniei a IX-a de Beethoven”, transmit organizatorii. Programul mai cuprinde Uvertura Euryanthe de Carl Maria von Weber și binecunoscutul Concert nr.1 pentru pian și orchestră de Beethoven, solistul serii fiind pianistul Andrei Licareț.

Simfonia a IX-a de Beethoven, va aduce pe scenă alături de Orchestra Română de Tineret, Corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul dirijat de Iosif Todea, alături de soliștii Mirela Bunoaică – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Cosmin Ifrim – tenor și Marius Bolos – bas.

Concertul se desfășoară în parteneriat cu Filarmonica Banatul din Timișoara, Orchestra Română de Tineret urmând a fi prezentă în total de trei ori în cadrul Festivalului Internațioal “George Enescu” – următoarele două concerte având loc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe 6 septembrie, sub bagheta lui Domingo Hindoyan, solist Sergio Tempo, respectiv pe 24 septembrie, alături de celebra Royal Concertgebow Orchestra, în contextul programului internaţional „Side by side”. (Sursa foto: Virgil Oprina)