Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban se mișcă rapid cu asumarea răspunderii. Când ajunge scrisoarea la Parlament
Orban se mișcă rapid cu asumarea răspunderii. Când ajunge scrisoarea la Parlament

Orban se mișcă rapid cu asumarea răspunderii. Când ajunge scrisoarea la Parlament

Scrisoarea privind asumarea răspunderii pentru proiectul legislativ care prevede alegerea primarilor în două tururi va fi transmisă luni, Parlamentului, a anunțat premierul Ludovic Orban. El a precizat că PNL nu susține acest proiect de lege în propriul interes ci pentru că această măsură a fost prevăzută și în prima lege electorală care s-a aplicat din 1992.

să facă o planificare a paşilor procedurali, să stabilească paşii procedurali: termenul de amendamente, data la care se organizează plenul la care Guvernul prezintă proiectul. (…) După ce se citeşte proiectul, există termenul de trei zile pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a precizat Orban.

În cazul în care PSD va alege să atace legea la Curtea Constituțională, nu sunt șanse de câștig, a apreciat Ludovic Orban. El a precizat că nu altfel ar fi stat lucrurile dacă guvernul ar fi emis o Ordonanță de Urgență, când legea putea fi contestată de Avocatul Poporului în baza unor „temeiuri mai solide”.

„Angajarea răspunderii e o procedură mai curată, deci, eu cred că nu există niciun motiv să fie considerată neconstituţională. (…) Orice judecător al CCR vede ce s-a întâmplat în România în ultimul timp şi înţelege că trebuie să judece după litera şi spiritul legii şi vede şi voinţa oamenilor care îşi doresc acest sistem de alegeri”, a mai spus premierul.