Evenimentul Zilei > Politica > Orban: Iohannis e hotărât să se bată pe viață și pe moarte cu PSD
Orban: Iohannis e hotărât să se bată pe viață și pe moarte cu PSD

Orban: Iohannis e hotărât să se bată pe viață și pe moarte cu PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că președintele Klaus Iohannis a vrut să-i dea un mesaj puternic „clanului lui Dragnea” prin anunțarea candidaturii la un un mandat de șef al statului după ce PSD a făcut scut în jurul președintelui său condamnat în primă instanță.

„Mă bucur că preşedintele României a făcut acest anunţ prin care a clarificat candidatura domniei sale pentru al doilea mandat, a doua zi după decizia CEx al PSD (de susținere a lui Liviu Dragnea, condamnat cu executare de ÎCCJ în primă instanță, n.red.). Prin anunţarea candidaturii, Klaus Iohannis transmite un mesaj extrem de puternic către clanul lui Dragnea, şi anume mesajul că este hotărât să se bată pe viaţă şi pe moarte pentru a elibera România de pericolul uriaş care o pândeşte prin tentativa clanului lui Dragnea de a captura statul român. Preşedintele le arată foarte clar acestor indivizi că va fi un adversar redutabil pentru orice fel de proiect nedemocratic, ne-european pentru România, pe care le pun la cale'', a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat sâmbătă dimineața la Sibiu, la reuniunea de 40 de ani cu foşti colegi de liceu. o nouă candidatură la Preşedinţie. 

„Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României", a spus șeful statului.