„Cu siguranță nu vom vota, vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională atât modificările la Codul penal cât și modificările la Codul de procedură penală. De asemenea, urmărim cu mare atenție și vom vota împotriva Belinei 2, susținută de Bădălău, că Bădălău vrea și el să aibă Belina lui, ca și Dragnea. Și aici suntem pregătiți, în cazul în care o majoritate va reuși să impună adoptarea acestei legi, să atacăm la Curtea Constituțională. De asemenea, urmărim cu mare atenție și ne opunem categoric unei noi forme a Legii dării în plată, inițiată de PSD-ALDE și de asemenea suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională și un astfel de act normativ. Cine s-a fript cu ciorbă, suflă și în iaurt. Încă nu știm care este forma finală a modificărilor. Oricând ne putem aștepta la orice amendament care să afecteze în ansamblu Codul penal sau Codul de procedură penală,” se arată într-un  comunicat al PNL.

 

 Referitor la demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei după ce ancheta parlamentară s-a finalizat în legătură acuzaţiile Comisiei economice din Senat că că BNR a manipulat ROBOR și cursul valutar în 2008, Ludovic Orban a declarat că PSD a „pus ochii pe Consiliul Concurenței de mai mult timp”

„Obiectivul PSD-ALDE este de a confisca toate instituțiile statului și de a le transforma în filiale de partid. Au pus ochii pe Consiliul Concurenței de mai mult timp, existând la ora actuală un proiect de lege care să schimbe modalitatea de numirea a conducerii Consiliului Concurenței, astfel încât să politizeze conducerea Consiliului Concurenței și să încheie înainte de termen mandatul actualei conduceri. Este evident că tot atacul împotriva Consiliului Concurenței  este dat cu obiectivul de a pune mâna și pe această instituție. Aici, în schimb, domnii de la PSD-ALDE, au ignorat un lucru important. Funcționarea Consiliului Concurenței este o funcționare care există într-un cadru european, în cadrul unor reglementări  europene și că orice fel de manevră ocultă pe care încearcă să o realizeze, orice fel de politizare a Consiliului Concurenței, riscă să provoace consecințe extrem de grave pentru România la nivel european și sunt convins că își vor rupe dinții în continuare în acest demers de a încerca să schimbe conducerea actuală a Consiliului Concurenței, care din punctul nostru de vedere a exercitat misiunea pentru care a fost pusă să o îndeplinească în condiții de legalitate și de mare seriozitate”, a afirmat Orban.