Orban le va comunica cetățenilor statului pe care îl conduce informațiile cu privire la noul pachet legislativ Stop Soros. Prim-ministrul a anunțat această decizie în urma consultării naționale care a avut loc la finalul anului 2017 și în care s-a înregistrat un rezultat majoritar favorabil pentru aceste noi legi, potrivit Rador.  

 

Scopul pachetului legislativ este stoparea imigrării, pe care Fidesz-KDNP, coaliția aflată la guvernare, o vede ca unul dintre cele mai mari pericole cu care statul se confruntă în aceste momente. În viziunea lor, Soros finanțează proiecte care au ca scop transformarea Ungariei într-o ”țară de imigranți”.

 

Înainte de adoptarea pachetului, consultarea națională organizată de coaliția condusă de Orban a arătat că opinia publică este împotrivită „planului Soros” de relocare a migranților pe teritoriul maghiar.

 

Proiectul legislativ a fost adoptat la 17 ianuarie și are ca scop taxarea dură a „promotorilor migrației ilegale”. Astfel, cei care primesc donații din străinătate vor avea de plătit un impozit de 25% pe suma respectivă.

 

Ministrul de Interne din Guvernul Orban anunțat că activitățile celor care „organizează imigraţia” ar putea fi restrânse în baza noilor legi, care vizează „îndeplinirea cerinţelor” cetățenilor.