Evenimentul Zilei > Actualitate > „Oraşul de vis”, aproape de final
„Oraşul de vis”, aproape de final

„Oraşul de vis”, aproape de final

Doar patru oraşe ne mai despart de aflarea marelui câştigător al competiţiei lansate de www.evz.ro.

Pe 6 aprilie, www.evz.ro a lansat o provocare originală: aflarea oraşului în care e cel mai bine să locuieşti. Fie că este vorba despre infrastructură, administraţie locală, cultură şi educaţie, siguranţă, mediu, dezvoltare economică şi sănătate, campania "Oraşul de vis" a pus în competiţie 15 municipii din ţară, cu peste 150.000 de locuitori, şi le-a supus unei radiografii amănunţite.

Şapte zile pentru răspunsuri

Prima oprire a fost la Arad. Timp de o săptămână, oraşul a fost analizat până în cele mai mici detalii. Cititorii au descoperit istoria municipiului, potenţialul actual şi viitor. Notele acordate de www.evz.ro au oferit date oficiale despre nivelul de trai în oraş. Şapte categorii principale, reunind 55 de subcriterii, au trecut în revistă aspecte importante legate de confortul locuitorilor. Reportajul a prezentat punctul de vedere al locuitorilor, iar seria interviurilor, cu primarul, vedeta locală şi o celebritate sportivă, a întregit imaginea.

Pe acelaşi model au fost prezentate Bacău, Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Oradea. Popasul aceastei săptămâni e la Piteşti, iar de săptămâna viitoare urmează Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Bucureşti.

Fiecare vot contează
Reacţiile cititorilor faţă de acest demers, unic în presa românească, au fost pozitive. "Criza a declanşat şi migraţia internă. Prin campanie asta ştim unde se trăieşte mai bine în România. Ne poate fi de folos să avem informaţii unde ne-am putea muta pentru a avea mai multe şanse", consideră Simona Pavel, cititor www.evz.ro.

Momentul aflării marelui câştigător al titlului de "Oraş de vis" va avea loc în ultima săptămână a campaniei, la sfârşitul lunii iulie. Clasamentul se va realiza în baza notei finale, calculată astfel: 50% – votul de popularitate, 25% evaluarea cititorilor şi 25% notele acordate de www.evz.ro.

Chiar dacă săptămâna de promovare a unui oraş a trecut, acesta poate fi votat şi evaluat până la finalul campaniei.

Intraţi pe www.evz.ro/orasul-de-vis.html pentru a afla topul momentului!