Acestea vor obţine banii printr-un împrumut de la Trezorerie, a anunţat Ponta, citat de Agerpres

"O să avem o modificare legislativă prin care toate oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire nu le dăm noi, aşa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie să treacă peste iarnă şi, sigur, să dea înapoi creditul într-o perioadă sustenabilă de timp. Că e Bucureştiul, că e Galaţiul, că e Aradul, că e altcineva, transparent, egal pentru toţi. Să nu se spună că dăm la unul, că e de la un partid, la altul nu dăm că e de la alt partid. Absolut toate Consiliile locale sau Consiliul General pot face solicitare, primesc împrumutul şi-l restituie într-o perioadă de timp", a declarat premierul în cadrul şedinţei de Guvern. 

El a adăugat că soluţia este corectă, dar, în acelaşi timp reprezintă şi un stimulent pentru ca autorităţile de la nivel local să-şi finalizeze "investiţiile în sistemul termic". 

"Că aşa, dacă le dăm pomană în fiecare an, nu o să facă niciodată nicio investiţie. (…) Se întâmplă la Drobeta Turnu Severin, unde dacă le dăm în fiecare an, atunci nu fac nimic. Acum, dacă împrumută… o să facă şi investiţia, cred, şi în felul acesta, problema nu o mai tărăgănăm ani de zile şi o rezolvăm cum s-a rezolvat în foarte multe oraşe",a declarat premierul.