Oprescu pune la bătaie 120.000 de euro pentru construirea unui site nou pentru Primăriei

Oprescu pune la bătaie 120.000 de euro pentru construirea unui site nou pentru Primăriei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să cheltuiască maximum 120.000 de euro pentru o nouă pagină de internet a instituţiei.

Municipalitatea vrea să aloce 520.000 de lei (aproximativ 120.000 de euro) pentru a avea o pagină de internet nouă, care să cuprindă, în principal, informaţii despre activitatea municipalităţii şi a instituţiilor subordonate, conform unui anunţ de participare.

Specialiştii consultaţi de EVZ spun că suma este "mare". "Doar dacă construieşti un site de ePayment sau o pagină de internet care conţine date confidenţiale, poate costa aşa de mult. Valoarea estimată de municipalitatea este mare faţă caracteristicile tehnice specificate în caietul de sarcini ", sunt de părere specialiştii IT.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, organizate în acest scop, portalul va conţine şi informaţii utilitare despre Bucureşti (harta interactivă a oraşului, servicii de transport, muzee etc.) şi despre serviciile oferite de primărie (download modele de acte, publicarea stării documentelor personale aflate pe fluxurile de lucru ale municipalităţii, postarea electronică a unor solicitări), precum şi date accesibile online angajaţilor Primăriei Capitalei.

Principalul plus faţă de actualul site al municipalităţii este creşterea gradului de interactivitate.

Realizarea site-ului ar urma să se facă într-un interval de şase luni, iar firma câştigătoare va asigura servicii tehnice şi mentenanţă timp de un an.

Ne puteți urmări și pe Google News