Soarta fântânii simbol de la Universitate este decisă de Primăria Capitalei, fără ca bucureşteanul de rând să fie întrebat.

În mare taină, Municipalitatea a decis să reabiliteze zona cu 1,7 milioane de euro, după un proiect care nu a fost supus dezbaterii publice.

Muncitorii Admi­nistra­ţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie aflată în subordinea edilului şef al Capitalei, Sorin Oprescu, au început să dezafecteze zona fără a avea autorizaţie şi aviz de la Ministerul Culturii.

Astfel, în dimineaţa zilei de 4 iulie, în jurul orei 7.30, trei echipaje de muncitori au demontat o parte din băncile de piatră. Două zile mai târziu, pe 6 iulie, au fost luate alte bănci şi gardurile ce înconjurau arborii din zonă. Ultima bancă din piatră a fost demontată pe 10 iulie, la ora 5.30 dimineaţa.

În toate cele trei cazuri, a fost sesizată Poliţia, care a venit la faţa locului şi a constat că muncitorii lucrau fără autorizaţie. Municipalitatea vrea ca în locul fântânii vechi să construiască una săltătoare, adică apa să ţâşnească direct din trotuar.

Multe ONG-uri contestă proiectul afişat de Primărie pentru că nu a existat o consultare publică pentru o zonă – simbol a oraşului, iar amenajarea s-a încredinţat unei firme de drumuri.
Citiţi şi:

  • Se dărâmă fântâna de la Universitate. VEZI ce va fi amenajat în locul ei
  • Cum a încercat Oprescu să demoleze ilegal fântâna de la Universitate