Oprescu îi sfidează pe bucureşteni

Oprescu îi sfidează pe bucureşteni

Primăria demolează fântâna de la Universitate în taină şi ilegal. Lucrările se fac când se crapă de ziuă, să nu vadă trecătorii.

Soarta fântânii simbol de la Universitate este decisă de Primăria Capitalei, fără ca bucureşteanul de rând să fie întrebat.

În mare taină, Municipalitatea a decis să reabiliteze zona cu 1,7 milioane de euro, după un proiect care nu a fost supus dezbaterii publice.

Muncitorii Admi­nistra­ţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie aflată în subordinea edilului şef al Capitalei, Sorin Oprescu, au început să dezafecteze zona fără a avea autorizaţie şi aviz de la Ministerul Culturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, în dimineaţa zilei de 4 iulie, în jurul orei 7.30, trei echipaje de muncitori au demontat o parte din băncile de piatră. Două zile mai târziu, pe 6 iulie, au fost luate alte bănci şi gardurile ce înconjurau arborii din zonă. Ultima bancă din piatră a fost demontată pe 10 iulie, la ora 5.30 dimineaţa.

În toate cele trei cazuri, a fost sesizată Poliţia, care a venit la faţa locului şi a constat că muncitorii lucrau fără autorizaţie. Municipalitatea vrea ca în locul fântânii vechi să construiască una săltătoare, adică apa să ţâşnească direct din trotuar.

Multe ONG-uri contestă proiectul afişat de Primărie pentru că nu a existat o consultare publică pentru o zonă - simbol a oraşului, iar amenajarea s-a încredinţat unei firme de drumuri. Citiţi şi:

  • Se dărâmă fântâna de la Universitate. VEZI ce va fi amenajat în locul ei
  • Cum a încercat Oprescu să demoleze ilegal fântâna de la Universitate