Evenimentul Zilei > International > Opoziţia din Zimbabwe anunţă victoria în alegeri
Opoziţia din Zimbabwe anunţă victoria în alegeri

Opoziţia din Zimbabwe anunţă victoria în alegeri

Opoziţia în Zimbabwe a revendicat duminică victoria în alegerile generale de sâmbătă şi acuză puterea că întârzie să publice rezultatele oficiale pentru a le "truca'" în favoarea preşedintelui Robert Mugabe, informează AP.

"Mugabe a pierdut aceste alegeri şi ei reiau rezultatele de la zero pentru a le truca în favoarea lui Robert Mugabe", a declarat secretarul general al Mişcării pentru Schimbare Democratică (MDC), Tendai Biti. Într-o conferinţă de presă facută în capitala Harare, liderii MDC au anunţat că Morgan Tsvangirai, candidatul opoziţiei, a obţinut 67% dintre voturi, după numararea unei treimi a sufragiilor.

Observatorii de la Zimbabwe Election Support Network (ZESN), coaliţie a 38 de organizaţii nonguvernamentale, a estimat mai devreme că "amânarea anunţării rezultatelor alimentează speculaţiile cu privire la falsficarea alegerilor". Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, l-a calificat pe Robert Mugabe drept o "ruşine pentru Zimbabwe şi pentru continentul african".

Alegerile generale desfăşurate in această săptămâna se dovedesc a fi cele mai dificle pentru Mugabe, care a condus ţara în ultimii 30 de ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: