Evenimentul ZileiSocialOportunitate. Specializare cu profesioniști pentru jurnaliștii pasionați de cultură

Oportunitate. Specializare cu profesioniști pentru jurnaliștii pasionați de cultură

Oportunitate. Specializare cu profesioniști pentru jurnaliștii pasionați de cultură
Într-un moment în care spațiul alocat infomațiilor care țin de zona culturii este tot mai rar în mass-media românească, Asociația Culturală Contrasens lansează programul de formare profesională TMcult, care e adresat tinerilor între 18-35 de ani din România, propunând două școli de toamnă cu tematică aparte. Una va specializa în Critică și Jurnalism Cultural și cealaltă în Management Cultural. Ambele cursuri vor avea loc la Timișoara, iar participarea este gratuită, pentru cei admiși în baza unor criterii de departajare.

Sunt așteptați să se înscrie toți cei interesați de jurnalism, critică și storytelling și cei care vor să dezvolte și să implementeze producții și proiecte culturale, care vor să contribuie la dezvoltarea culturală și creșterea vizibilității ei.

Anul acesta printre mentorii invitați care vor ține cursuri și seminare, îi amintim pe: Mircea Vasilescu, Mona Dîrțu, Brîndușa Armanca, Bogdan Ghiu, Marius Chivu, Mario de Mezzo și Vlad Tăușance.

Așadar, cei care își doresc să scrie despre cultură și cred în ea ca fiind o platformă de regenerare și de dialog în comunitate, sunt invitați să se înscrie până la 31 mai 2019.

”TMcult își propune să contribuie la educarea prin și pentru cultură a unei generații noi de profesioniști capabili să angajeze un public divers prin abordări inovative, să sprijine comunități din Banat cu identitate și potențial cultural ridicat, dar care se află în momente critice și să propună platforme de comunicare a culturii și în rețelele culturale care să capitalizeze know how-ul existent și să stimuleze audiențe noi, care să participe la coproducerea culturii vii”, arată reprezentanții Contrasens.

TMcult – Școala de Critică și Jurnalism Cultural și TMcult – Școala de Management Cultural se vor desfășura în perioada 16 septembrie – 27 septembrie 2019, la Timișoara. Participarea la oricare dintre cele două școli este gratuită, însă sunt disponibile doar 10 locuri pentru fiecare, dintre care 5 sunt pentru rezidenți din Timișoara. Mai multe despre programul cursurilor pot fi găsite pe www.accontrasens.ro.


Accesează: