Evenimentul ZileiJustitieOpinie separată la condamnarea fostei șefe a DIICOT. Cine a vrut achitarea

Opinie separată la condamnarea fostei șefe a DIICOT. Cine a vrut achitarea

Opinie separată la condamnarea fostei șefe a DIICOT. Cine a vrut achitarea
Alexandra Rus, judecătoare la ICCJ, a făcut opinie separată, în sensul achitării fostei șefe DIICOT, Alina Bica, potrivit minutei instanței.

„Cu opinie separată, în sensul admiterii apelului declarat de inculpata Bica Alina Mihaela împotriva sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, al desființării sentinței penale apelate și, în rejudecare, în baza art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin 1 lit. B teza I Cod procedură penală, al dispunerii achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 Cod penal”, este fragmentul din minuta sentinței de miercuri.

Reamintim că Alina Bica a fost condamnată, miercuri, la 4 ani de închisoare cu executare. Este vorba despre o situație de favorizare a făptuitorului pentru care a fost găsită vinovată, aceeași faptă pentru care a fost condamnată și în vara anului trecut, la aceeași pedeapsă, când a fost dată în urmărire internațională.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vara anului trecut, Alina Bica era plecată în Costa Rica. Ea a fost reținută și arestată pentru extrădare și a fost eliberată după doar două luni de închisoare, după ce Curtea Constituțională a decis că toate completurile de judecată de la Instanța Supremă nu au fost constituite potrivit legii. Astfel, dosarele care erau în curs de desfășurare au fost amânate.


Alina Bica, dată în urmărire. Fosta șefă a DIICOT este la pământ!


Ulterior, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire de către poliţişti, deoarece „se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Alina Bica apare pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) la secţiunea „Persoane urmărite”, ea fiind plecată în Costa Rica.


Accesează: