Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea desființării cardului de sănătate pune pe jar specialiștii în domeniu. Aflați aici opinia lui Cezar Irimia, președintele APCR
Vestea desființării cardului de sănătate pune pe jar specialiștii în domeniu. Aflați aici opinia lui Cezar Irimia, președintele APCR

Vestea desființării cardului de sănătate pune pe jar specialiștii în domeniu. Aflați aici opinia lui Cezar Irimia, președintele APCR

Președintele Alianței Pacienților Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, spune că este împotriva desființării cardului de sănătate, care și-a dovedit eficiența prin economii mari aduse bugetului CNAS, adăugând că în lipsa acestuia pacienții vor fi puși pe drumuri.

„Clar, noi suntem împotriva desființării acestui card. Lipsa acestui card ne va pune din nou pe drumuri. Pacienții vor fi puși într-o continuă cursă după adeverințe, după una, alta. Pe deasupra, cine va răspunde de sacul de bani care a fost investit pentru acest program și aruncat ulterior pe apa sâmbetei", a declarat Irimia.

În opinia sa, eliminarea cardului ar reprezenta „o problemă'”, iar motivul eliminării ar fi „lipsa medicației de pe piață”.

Ministerul de Interne a anunțat că  dezbaterii publice un proiect de lege privind cartea electronică de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice și va asigura și funcționalitatea cardului de sănătate.

''Prin proiect se propune modificarea conceptului anterior privind conținutul de date al cărții electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informațiilor referitoare la calitatea de asigurat în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, 'funcționalitatea' de card de sănătate va fi asigurată de certificatul digital emis de MAI, înscris în cip. Cardul național de sănătate își încetează valabilitatea la data la care titularului i s-a eliberat o carte electronică de identitate'', se arată în comunicatul MAI.