OMV si MOL se bat in achizitii

OMV si MOL se bat in achizitii

Disputa dintre companiile petroliere OMV si MOL, bazata pe intentiile de preluare ale MOL de catre austriecii de la OMV, se duce si indirect, prin intermediul miscarilor strategice.

Compania maghiara MOL intra pe noi piete precum Camerunul pentru a se intari si a evita presiunile OMV, considerate „ostile” de catre Ungaria.

MOL a preluat astfel 40% din Ngosso Permit, o zona de extractie petroliera din largul Camerunului unde va fora doua puturi, situandu-se in aceeasi zona de operare cu Addax Petroleum, un important jucator din Africa de Vest.

Pe de alta parte, OMV isi consolideaza regiunile-cheie de explorare din Orientul Mijlociu si a achizitionat doua blocuri de explorare in Kurdistan (Irak). Cele doua blocuri acopera 800 de kilometri patrati, iar intrarea OMV in Kurdistan are ca obiectiv consolidarea pozitiei grupului in Orientul Mijlociu, una dintre cele sase regiuni in care austriecii opereaza. Atat MOL, cat si OMV opereaza si pe piata din Romania, insa numai OMV produce, prin intermediul Petrom, cumparata in 2004.

Ne puteți urmări și pe Google News