Oltchim vede finala după remiza de la Györ

Oltchim vede finala după remiza de la Györ

Elevele lui Radu Voina au terminat la egalitate ieri, scor 25-25, duelul cu ETO, din Ungaria, din manşa întâi a semifinalelor Ligii Campionilor.

Echipa feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea a făcut ieri un prim pas către finala Ligii Campionilor la handbal: elevele lui Radu Voina au remizat, în deplasare, scor 25-25, în meciul cu formaţia maghiară ETO Györ, din manşa întâi a semifinalelor. Returul este programat duminică, la Râmnicu Vâlcea, de la ora 17.15.

Confruntarea din Ungaria a stat sub semnul echilibrului. Ambele grupări au avut de mai multe ori avantaj pe tabela de marcaj, însă, în cele din urmă, au fost nevoite să se mulţumească doar cu un rezultat de egalitate. La pauză, româncele conduceau cu 15-14, iar în repriza secundă, elevele lui Voina au avut un interval de 11 minute în care nu au marcat niciun gol! Portarii celor două formaţii, Katalin Palinger şi Paula Ungureanu, au prins o zi mare, parând şi lovituri de la şapte metri.

Iulia Puşcaşu, în formă

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Oltchim au înscris Iulia Puşcaşu (cinci goluri), Adriana Nechita, Ionela Stanca (câte patru), Cristina Neagu, Oana Manea (câte trei), Roxana Gatzel, Patricia Vizitiu (câte două), Adina Fiera şi Steluţa Luca (câte unul). Mai mulţi fani ai echipei maghiare au venit la meci cu scaune de-acasă! Aceştia au avut bilete într-o zonă a sălii fără scaune. 

Oltchim şi Györ s-au întâlnit şi în prima fază a grupelor din această ediţie a Ligii Campionilor. Fiecare echipă a câştigat meciul de pe teren propriu cu 26-22. Î

n cealaltă partidă din turul semifinalelor, sâmbătă seară, danezele de la Viborg HK s-au impus acasă, cu 27-21, în faţa norvegiencelor de la Larvik HK. Cristina Vărzaru a înscris cinci goluri pentru gazde. Manşa secundă va avea loc sâmbătă.  "Rezultatul mă mulţumeşte. Suntem favoriţi la calificare, mai ales că jucăm acasă în retur.“ RADU VOINA,  antrenor la Oltchim