Compania japonează a fost lider în 2008, cu o cotă de 9,8% pe piaţa mondială a supravegherii video, estimată de IMS Research la 3,2 miliarde de dolari. Panasonic România a lansat ieri zece modele de camere de supraveghere din gama i-Pro, bazate pe tehnologia IP.

Potrivit lui Ichim, noile produse vin cu o serie de avantaje: imagini de înaltă rezoluţie şi fidelitate, acoperirea unor suprafeţe de patru ori mai mari decât în cazul camerelor standard şi costuri de exploatare scăzute.

Sistemele de supraveghere vor fi implementate de firma SAV Integrated Systems. Noile camere pot fi utilizate în mai multe industrii, precum banking, finanţe, sănătate, transport, retail sau spaţii publice. „Tehnologia IP schimbă modul în care se desfăşoară supravegherea. Aceasta oferă managerului, salariatului, cetăţeanului posibilitatea de a se implica în monitorizarea la locul de muncă, fie pentru performanţă, fie pentru motive de siguraţă”, a adăugat Alexandru Mina, director de comunicare al Panasonic România.