Ochelarii 3D devin accesorii fashion

Ochelarii 3D devin accesorii fashion

Casele de modă au fost cuprinse de febra tridimensionalului, şi-au pus designerii la creat ochelari şi vor să dicteze trendul în cinematografe.

Atunci când au creat ochelarii pentru filmele, fotografiile sau jocurile 3D, companiile de electronice s-au gândit mai puţin la design şi mai mult la utilitatea lor. Majoritatea modelelor sunt din plastic, iar cei mai ieftini, chiar gratuiţi, au ramele din carton. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe semnificativ.

Designerii de la marile case de modă, precum Gucci, Armani sau Calvin Klein, au ajuns la concluzia că nu poţi sta în fotoliul de cinema uitându-te la Avatar şi să arăţi ca un schior.

În plus, o mare problemă poate fi faptul că ochelarii pentru 3D nu se potrivesc cu ţinuta. Până la urmă, chiar dacă nu te interesează trendul, trebuie să te gândeşti la faptul că în curând vei avea parte de tridimensional aproape la orice pas. Cum ieşi din casă va trebui să vizualizezi reclamele stradale, revistele de la chioşcul cu ziare, toate în 3D.

Exact la asta s-au gândit şi casele de modă care vor să facă din ochelarii pentru imaginile tridimensionale un ac cesoriu de nelipsit. Deocamdată, modelele nu oferă şi protecţie solară.

225 de dolari ca să fii mai cool

Ochelarii 3D de la Gucci, unisex, au fost creaţi în stilul "aviator", model în mare vogă în anii '80. Pentru început vor apărea doar în reţeaua casei de modă din America, iar o pereche va costa 225 de dolari.

"Pe lângă lookul premium, ochelarii Gucci 3D sunt creaţi cu o înaltă tehnologie multi strat care permite o vizionare foarte bună şi un contrast superior", explică reprezentanţii celebrei case de modă.

Cei de la Calvin Klein au fost mai harnici, din ianuarie fanii tridimensionalului pot alege dintre trei modele: Safari şi Havana pentru bărbaţi şi o pereche pentru femei - Glam. Preţul unei perechi va fi de 180 de dolari.

Design anii '80, unisex, lentile fumurii şi braţe negre

O altă casă de modă mare, Armani, a început să se preocupe serios de 3D. Pe site-ul lor oficial, cea mai nouă colecţie este prezentată atât în filme şi fotografii format 2D, cât şi tridimensional. Pe aceeaşi pagină de internet, clienţii sunt anunţaţi că stocul de ochelari 3D a fost epuizat.

Nici n-ar fi o mare surpriză pentru împătimiţii modei, o pereche a avut preţ de chilipir - 58 de dolari. Unde mai pui că sunt unisex şi, după cum spun chiar creatorii, au un design care îmbină stilul anilor '80 cu cel contemporan, lentile fumurii şi braţe negre strălucitoare de metal.

Pentru cei care vor să îmbrace ceva mai sport atunci când merg la cinema, vor avea la dispoziţie modele de la Oakley, un celebru brand american. Aceşti ochelari au fost făcuţi în colaborare cu Disney şi vor fi lansaţi pe 17 decembrie, odată cu filmul Tron Legacy. Americanii îşi laudă ochelarii şi spun că sunt făcuţi dintr-un material rezistent la zgârieturi, iar prin lentile culorile sunt redate exact la intensitatea pe care a dorit să o redea regizorul filmului. Într-o notă este specificat că nu oferă protecţie la soare. 

Ne puteți urmări și pe Google News