Mulți ameni preferă culorile puternice, atunci când vine vorba la așternuturi. Cearșafurile din satin roșu atrag mult mai mult privirea decât cele de culoare albă, anostă.

Studiul arată însă faptul că așternuturile de anumite culori, pe lângă obiceiurile pe care oamenii le au referitoare la igienă favorizează înmulțirea acarienilor.

Acarienii sunt acei mici gândaci care nu pot fi observați cu ochiul liber, dar care mișună peste tot pe corpul nostru și pe lucrurile pe care le folosim, hrănindu-se cu pielea moartă de pe corpul nostru.

Deși nu sunt periculoși pentru om, în mod normal, înmulțirea excesivă a acestora, poate provoca infecții la nivelul pielii.

Studiul efectuat la Universitatea din Florida dezvăluie că acarienii reacționeaza pozitiv la așternuturile de culoare neagră, dar și roșie, iar explicația este una cât se poate de simplă: acarienii sunt mai activi pe așternuturile roșii,crezând că roșul este culoarea lor exterioară. Astfel, sunt mai activi, crezând ca se afla într-o colonie imensă de frați și surori. Acelasi lucru se întâmplă și cu așternuturile negre, mai arată rezultatele studiului, potrivit Dailybreak.ro.