Evenimentul Zilei > International > Obama către Medvedev: După ce voi fi reales, voi fi mai flexibil în privinţa scutului antirachetă | VIDEO
Obama către Medvedev: După ce voi fi reales, voi fi mai flexibil în privinţa scutului antirachetă | VIDEO

Obama către Medvedev: După ce voi fi reales, voi fi mai flexibil în privinţa scutului antirachetă | VIDEO

Un dialog între preşedintele american, Barack Obama, şi cel rus, Dmitri Medvedev, a fost surprins, azi, de presă, la summitul de la Seul, datorită unui microfon uitat deschis. Liderul de la Casa Albă îi cerea omologului său rus să-i acorde timp, până după alegeri, pentru rezolvarea diferendului privind scutul antirachetă.

Dialogul dintre cei doi a avut loc înaintea începerii conferinţei de presă comune şi a fost surprins în momentul în care ziariştii intrau în sală.

"Toate aceste probleme, şi în special apărarea antirachetă, se pot rezolva, dar este important ca el să-mi dea timp", i-a spus Obama lui Medvedev. "Da, înţeleg. Înţeleg mesajul tău despre timp. Ai nevoie de timp?", a replicat Medvedev.

"Acestea sunt ultimele mele alegeri. După alegeri voi avea mai multă flexibilitate", a mai spus liderul de la Casa Albă, iar răspunsul lui Medvedev a fost: "Înţeleg. Îi voi transmite această informaţie lui Vladimir".
An electoral – nu se pot obţine progrese
Ulterior, în declaraţiile oficiale pentru presă, preşedintele rus a afirmat că, în ciuda punctelor de vedere diferite, care persistă în problema scutului antirachetă, SUA şi Rusia au timp să ajungă la o înţelegere.
De asemenea, consilierul adjunct pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, Ben Rhodes, a afirmat că "date fiind divergenţele dintre SUA şi Rusia pe această temă, va fi nevoie de timp şi de o muncă tehnică, înainte de se ajunge la un acord". "Având în vedere că 2012 este un an electoral în ambele ţări, evident că nu este un an în care să obţinem progrese", a adăugat oficialul american.
Sursa: The Telegraph

<iframe src=”http://www.youtube.com/embed/W0WSndyDCh4″ frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″></iframe>

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: