Evenimentul Zilei > Actualitate > INTERVIUL ZILEI. Oana Niculescu-Mizil: „Toţi mă vor!”
INTERVIUL ZILEI. Oana Niculescu-Mizil: „Toţi mă vor!”

INTERVIUL ZILEI. Oana Niculescu-Mizil: „Toţi mă vor!”

La o săptămână de la vestea că va fi înlocuită de la şefia PSD Călăraşi, Oana Mizil a demisionat din PSD.

Deputata Oana Nicu­les­cu-Mizil-Ştefănescu Tohme a anunţat ieri că a demisionat din PSD. Ea spune că nu s-a decis către ce partid se va îndrepta, parlamentara precizând că a primit oferte de la "toate formaţiunile în afară de USL". Chiar şi de la PDL, a afirmat într-un interviu în exclusivitate pentru "Evenimentul zilei".

Pe surse, Oana Mizil ar negocia cu UNPR, dar ar fi curtată şi de Partidul Poporului. Ea şi-a motivat plecarea din PSD prin faptul că acest partid nu mai face politică pentru oamenii obişnuiţi, ci pentru interese de grup, financiare sau personale.

Oana Mizil a susţinut că a fost "mazilită", deşi a fost un "soldat ascultător", din cauza faptului că s-a împotrivit USL-ului în Călăraşi. În interviul dat ziarului nostru, Oana Mizil declară, însă, că tocmai fusese de acord să se meargă pe liste commune, dar cu candidaţi unici, la alegerile locale din judeţul Călă­raşi, împreună cu PNL.

EVZ: De ce nu v-aţi dat demisia imediat după ce v-au mazilit de la şefia PSD Călăraşi?
Oana Niculescu-Mizil:
S-a întâmplat când nu eram în ţară. Fără să fiu căutată să mi se spună! Cu câteva zile înainte, am fost chemată la USL, ca pre­şedinte al PSD Călăraşi, pentru ca să mă întâlnesc cu domnu’ Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru "armonizarea" relaţiilor. Am acceptat şi am luat o decizie de a merge la alegerile locale pe candidaturi unice şi liste comune. Plecată fiind cu Marian (Vanghelie – n.r.), am aflat de la televizor…

Cine credeţi că v-a săpat în interiorul PSD-ului?

Nu ştiu dacă m-a săpat… Sunt membri simpli care au o problemă, da’ încă nu vorbesc.Eu nu am fost de acord cu alianţa asta, deşi e bună pentru români. S-a făcut doar pentru interesele personale ale unora din aceste partide. Unul vrea să fie premier, altu’ vrea preşedinte! Păi, ce facem, ridicăm PNL-ul, de la 15% la egalitate cu un partid ca PSD-ul!?

NU-I PLACE SINGURĂ

Oana Mizil se va cupla cu alt partid politic cât de curând

Credeţi că odată devenită publică, legătura cu Marian Vanghelie v-a dăunat?
În politică n-am fost adusă de Marian Vanghelie sau Geoană, ci de convingerile mele de om de stânga! Noi doi (ea cu Marian Vanghelie – n. r.) credem în oameni, dar avem cariere politice separate, independente! (râde) Tot ce pot să vă spun e că mă sprijină în tot şi eu îi stau alături!

Negociaţi cu UNPR sau cu Partidul Poporului?

Am fost curtată de toate formaţiunile politice din afara celor din USL. Chiar şi de PDL. Le mulţumesc! Hotărârea o s-o anunţ în scurt timp!

Ce viitor vedeţi USL-ului?

Dacă oamenii ăştia, liderii, ăştia aşa de competenţi, nu revin la realitatea din teritoriu nu dau viaţă prea lungă USL-ului! Şi ştiu ce spun…

De ce aţi declarat că PSD-ul a "vândut" Călăraşiul PNL-ului?

Bună întrebare. Doar pentru faptul că acolo sunt interese personale. Io atât vă spun, mergeţi prin judeţul Călăraşi cu fotografia lui Răducu Filipescu în mână. O să vedeţi singur că lumea nu-l ştie, nu-l cu­noaşte…

Ce ar trebui să facă Marian Vanghelie? Mai rezistă în PSD?

Marian Vanghelie e un membru greu în PSD. Are o sumă de ani de muncă. Oamenii îl iubesc şi îl roagă cu miile să nu plece!

Ce i-a spus Victor Ponta lui Marian Vanghelie după ce aţi fost demisă din funcţie? El a spus că îl va întreba personal de situaţie.

Nu ştiu. Marian nu mi-a spus nimic despre acest lucru. Pentru mine, Victor Ponta a devenit o mare dezamăgire. Şi-a dat cuvântul de onoare în mai multe situaţii şi nu şi l-a respectat niciodată! Credeam foarte mult în el…

CV

Oana Niculescu-Mizil- Ştefănescu Tohme,
Politician

  • S-a născut pe 11 august 1975
  • Este nepoata fostului ministru comunist Paul Niculescu-Mizil
  • Din 2008, deputat PSD de Călăraşi
  • Este în plin divorţ de omul de afaceri libanez Jamil Tohme
  • Acum un an a şocat afirmând că e urmaşa lui Ştefan cel Mare
  • A terminat marketing şi afaceri economice internaţinale la "Spiru Haret"
  • Are o relaţie cu vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie

Citiți și:

  • Vanghelie, după mazilirea iubitei sale, Oana Mizil: "Nu plec din PSD"
  • Oana Mizil: cum a ajuns o prinţesă comunistă urmaşa lui Ştefan Cel Mare
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: