O zână pentru Africa

O zână pentru Africa

Andreea Marin a lansat campania UNICEF şi Pampers pentru combaterea tetanosului pe continentul negru.

UNICEF şi Pampers au lansat joi o campanie de luptă împotriva tetanosului, în cadrul unui eveniment găzduit de Andreea Marin Bănică (ambasador UNICEF pentru România), la care au participat, printre alţii, Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu, Doina Levintza, Ileana Badiu (fostă Pescariu), Rita Mureşan, Diana Lăscă rescu, Adriana Bahmuţeanu sau Dana Săvuică. „Am ţinut în braţe copii care au rămas fără mamă, la fel ca mine“

Înainte de a da startul acestei campanii, Andreea Marin Bănică a fost în Africa Centrală, unde a realizat un documentar despre condiţiile mizere în care trăieşte populaţia acestei ţări şi despre mortalitatea ridicată, provocată de tetanos. Documentarul, dar şi secvenţe dintr-un interviu cu actriţa Salma Hayek, ambasadoarea internaţională a acestei campanii, au fost prezentate în cadrul evenimentului de joi seara.

„În Africa Centrală am ţinut în braţe copii care au rămas fără mamă, la fel ca mine. Am ţinut de mână mame care au rămas fără copii. Sunt aici pentru că îmi pasă“, a declarat Andreea Marin Bănică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anual, peste 140.000 de copii şi 30.000 de mame îşi pierd viaţa din cauza tetanosului, dar aceste cifre pot să scadă, deoarece, prin vânzarea fiecărui pachet de Pampers cu sigla UNICEF va fi donată suma necesară cumpărării unui vaccin. „Trebuie doar să faceţi în continuare ceea ce făceaţi şi până acum pentru copiii voştri, să le cumpăraţi un produs de care au nevoie, şi alţi copii vor avea o şansă la viaţă“, a mai spus Andreea Marin. Creatori implicaţi în campanie

La eveniment a avut loc o licitaţie de păpuşi „de firmă“, realizate de designeri ca Răzvan Ciobanu, Irina Marinescu sau Lena Criveanu, dar şi de păpuşi confecţionate de copii din diverse zone ale ţării.

Campania va continua cu noi acţiuni în care se vor implica şi alte persoane publice din România, printre care Ilie şi Amalia Năstase, Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu, Rita Mureşan sau Manuela Hărăbor.

CARITABIL   Păpuşi la licitaţie

În cadrul licitaţiei de păpuşi, cea mai scumpă jucărie a fost achiziţionată de Cristina Simion, director general al grupului de presă Edipresse, cu suma de 2.000 de lei. Totodată, Cristina Simion a mai achiziţionat şi o păpuşă de 750 de lei. Rita Mureşan, însoţită la eveniment de cele două fiice ale sale, a licitat două păpuşi, pentru care a plătit, în total, 1.550 de lei. Tot două păpuşi a cumpărat şi Andreea Marin, contra sumei de 1.400 de lei. Suma totală strânsă în urma licitaţiei a fost de 15.750 de lei. Pampers a mai donat încă o mie de euro pentru fiecare păpuşă licitată, în total 25.000 de euro. Banii adunaţi vor fi donaţi unor maternităţi şi orfelinate din România.

ADRIANA BAHMUŢEANU şi MIHAI MAXIMUS