Evenimentul Zilei > Monden > O prea mare iubire ucide. Nu a mai putut trăi fără soțul ei, poetul Ștefan Augustin Doinaș
O prea mare iubire ucide. Nu a mai putut trăi fără soțul ei, poetul Ștefan Augustin Doinaș

O prea mare iubire ucide. Nu a mai putut trăi fără soțul ei, poetul Ștefan Augustin Doinaș

O iubire până la moarte. Este povestea tristă și emoționantă a mareai noastre balerine Irinel Liciu și a soțului ei, poetul Ștefan Augustin Doinaș. S-au iubit atât de mult, încât ea nu a mai putut trăi fără el. O poveste de dragoste cu rar se întâmplă.

Filmul ultimelor zile pentru doi bătrâni care erau împreună de peste 50 de ani. Când şi-a dat seama că Doinaş va muri, Irinel Liciu s-a sinucis. S-a sinucis din prea multă dragoste Marea balerină a luat un pumn de somnifere în ziua când soțul ei a murit. Irinel Liciu nu putea trăi fără marea ei iubire.

Nu a mai putut trăi fără soțul ei

„Domnul meu și Dumnezeul meu, iartă-mă! Doinaș, dulcele meu, o prea mare iubire ucide.” Apoi a luat un pumn de somnifere, s-a întins pe pat și nu s-a mai ridicat niciodată. Poetul Ştefan Augustin Doinaş şi marea balerină a României Irinel Liciu (Silvia Lia Voicu) au trăit împreună vreme de o jumătate de secol. Când el a murit, la 25 mai 2002, ea a mers acasă şi s-a sinucis.

S-a îmbrăcat frumos, şi-a corectat cu fard imperfecţiunile bătrâneţii, de parcă urma să iasă la cină. S-a aşezat la biroul lui Ștefan Augustin Doinaş, în bibliotecă, a scris câteva cuvinte pe o foaie de hârtie, apoi a înghiție un pumn de somnifere. Marea balerină Irinel Liciu s-a sinucis Marea balerină Irinel Liciu avea 74 de ani în 2002 şi ar mai fi trăit, probabil, câţiva ani. Dar n-a mai găsit nici un motiv să o facă.

Soțul ei iubit, Augustin Doinaş, a murit la 80 de ani şi o lună, pe 25 mai 2002. Ștefan Augustin Doinaș a făcut infarct la finalul unei operaţii. Avea cancer şi l-ar mai fi dus pe picioare dacă inima nu i-ar fi cedat. Soţia sa, Irinel Liciu, a fost chemată la spital şi l-a văzut pe iubitul ei soț mort. S-a întors acasă, a luat un pumn de somnifere, s-a aşezat pe pat şi a murit. A găsit-o în zori menajera.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete