Drumeții și turiștii care vizitează domeniul Balmoral (Castelul Balmoral, unul dintre locurile preferate de vacanţă ale Reginei) se comportă ca sălbaticii.

Din cauza contextului pandemic, toaletele publice din zonă au rămas închise, iar vizitatorii aflaţi în situaţii-limită au defecat pe unde au apucat. Staful regal care are grijă de Balmoral (n.r. – 50.000 de acri de teren şi 18 trasee de mers pe jos), considerată moșia preferată a Reginei Elisabeta a II-a, este îngrozit.

Toaletele disponibile pe respectivul domeniu sunt închise, astfel că oaspeţii au luat cu asalt tufişurile şi în general orice loc mai ferit pentru a-şi satisface nevoile.

Pădurarii care lucrează pe celebrul domeniu din Scoția au fost cei care au descoperit mizeria lăsată în urma lor de turişti.

Fecale la tot pasul, şerveţele murdare, resturi manajere de tot felul… Imaginile dezgustătoare au fost postate de staful regal pe reţelele de socializare.

Alături de ele a fost transmis şi un mesaj în care li se reamintea vizitatorilor să fie mai atenţi cu mediul înconjurător. „În timp ce toaletele sunt închise, dacă trebuie să faceți pipi, vă rugăm să faceți acest lucru la cel puțin 30 de metri de lacuri sau pâraie.

Dacă trebuie să defecați, faceți acest lucru cât mai departe de clădiri, poteci, cursuri de apă și animale de fermă.

Îngropaţi fecalele într-o groapă superficială și înlocuiţi gazonul”, se arată în comunicarea personalului regal.

Cei care au grijă de moşia Familiei Regale au spus au fost „dezamăgiţi să vadă atât de multe șervețele aruncate pe moșie, lângă cărări și monumente”.

„Vă rugăm să vă amintiți că în acest moment nu există toalete publice deschise pe o rază de kilometri în jur”, au mai spus aceştia.

Ann Kemp, o femeie care locuieşte în jurul domeniului, a declarat pentru The Sun: „Aceste persoane sunt murdare și lipsite de respect”.

O altă localnică, Victoria Scarlett, a spus: „Faptul că trebuie să scrii acest post arată doar ce nu este în regulă cu oamenii.”

Și Kimberley Tingley a adăugat: „Îmi pare rău pentru toți cei care au dat peste mizerie și au trebuit să se ocupe de asta.”

Şi anul trecut, personalul de la Balmoral a reacţionat după ce grămezi de gunoaie, inclusiv tăvile de la McDonald’s, au fost lăsate lângă un foc de tabără pe moșie.

Problema este foarte iritantă mai ales pentru Prințul Charles, care a criticat anterior oamenii ce tratează natura cu lipsă de respect.

Castelul Balmoral este ridicat pe o moșie din zona Aberdeenshire, Scoția. Proprietatea a fost cumpărată de Prințul Consort Albert și oferită Reginei Victoria.

De atunci, ea a fost moștenită din generație în generație. Dintre cele 3.000 de castele ale Scoției, Balmoral este unul dintre cele mai importante și mai extinse.

Imensa proprietate ocupă actual peste 260 de kilomeri pătrați. De la începutul lunii august și până la mijlocul lui noiembrie Familia Regală se mută în castel.

Zona este perfectă pentru odihnă, plimbări nesfârșite pe colinele din jurul proprietăţii, sesiuni de călărie, vânătoare, picnic şi pescuit.

Publicul poate vizita castelul şi împrejurimile de la începutul lunii aprilie până la jumătatea lunii iulie, perioadă după care încep pregătirile pentru venirea oaspeților de seamă.

Pe terenurile din jur sunt plantate hectare întregi de păduri, care adăpostesc cerbi, bovine, ponei sau cocoși de munte.

sursa: Daily Star