O nouă campanie pe Facebook: De ce vor mămicile o păpuşă Barbie cheală? | VIDEO

O nouă campanie pe Facebook: De ce vor mămicile o păpuşă Barbie cheală? | VIDEO

Peste 84.000 de persoane au apreciat pagina de Facebook a campaniei fondate de două mămici din Statele Unite ale Americii prin care doresc să obţină de la producătorii celebrei păpuşi Barbie şi o variantă cheală.

Beckie Sypin, una dintre fondatoarele cauzei, a povestit, într-un reportaj difuzat de ABC News, că prin această păpuşă speră să ajute fetiţele care, în urma chimioterapiei, ori din cauza altor boli, şi-au pierdut părul. Fetiţa ei de numai 12 ani este una dintre acestea. "Primul lucru pe care mi l-a spus a fost că dacă se va face o păpuşă Barbie cheală va cumpăra din banii ei mai multe exemplare şi le va duce la spital, unde le va oferi copiilor internaţi".

Prietena lui Beckie, Jane Bingham, a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin, iar în urma tratamentului şi-a pierdut părul. Jane Bingham a povestit că în urma tratamentului şi-a pierdut părul, iar schimbarea a fost oarecum şocantă pentru fetiţa ei. Bingham a mai precizat că o păpuşă Barbie fără păr ar ajuta-o pe atât pe fiica sa, cât şi pe alte fetiţe, să treacă mai uşor peste schimbarea fizică, a lor sau a persoanelor dragi din jurul lor.

În numai trei săptămâni, pagina a strâns peste 84.000 de fani, primii 10.000 în câteva ore de la lansarea ei pe platforma de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una dintre fanele paginei "Beautiful and Bald Barbie! Let's see if we can get it made" a scris: "îmi pot numai imagina prin ce trec copiii atunci când sunt bolnavi şi îşi pierd părul. Trebuie să fie un şoc suplimentar pentru ei, schimbarea fizică. Să-i învăţăm de mici că părul nu face pe cineva mai frumos. Ceea ce este în interior contează!"

<img style="visibility:hidden;width:0px;height:0px;" border=0 width=0 height=0 src="http://c.gigcount.com/wildfire/IMP/CXNID=2000002.11NXC/bT*xJmx*PTEzMjY*NTc1Mzk4NTYmcHQ9MTMyNjQ1NzU*MTU3NiZwPSZkPSZnPTImbz*3OWE5ZWM3NTFjYTk*YTA1YjdlMjM4YTUy/M2RjNDY4NCZvZj*w.gif" /><object name="kaltura_player_1326457539" id="kaltura_player_1326457539" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" allowFullScreen="true" height="371" width="620" data="http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_19i54zrj/uiconf_id/5590821"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowNetworking" value="all" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="movie" value="http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_19i54zrj/uiconf_id/5590821"/><param name="flashVars" value="autoPlay=false&screensLayer.startScreenOverId=startScreen&screensLayer.startScreenId=startScreen"/><a href="http://corp.kaltura.com">video platform</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_management">video management</a><a href="http://corp.kaltura.com/solutions/video_solution">video solutions</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_publishing">video player</a></object>