O incursiune în cele mai spectaculoase locuri din Africa

O incursiune în cele mai spectaculoase locuri din Africa

Astăzi de la ora 22.00, Animal Planet ne propune să vizităm cele mai interesante zone din continentul african.

Seria în patru părţi, "În sălbăticia Africii", prezintă minuni create de natură, punând accentul pe cele mai importante cinci specii ale continentului: leul, elefantul, leopardul, rinocerul alb şi negru, bivolul de Cape. Documentarul e ca un safari în confortul propriei locuinţe în care sunt descoperite cele mai frumoase locuri şi cele mai spectaculoase expe rienţe africane.

Cele mai importante specii ameninţate cu dispariţia

În documentarul produs în 1995 descoperim care sunt cele mai mari ameninţări ale ecosistemului şi ce se poate face pentru a proteja aceste fiinţe şi pentru a elimina presiunile care se fac asupra mediului.

La începutul secolului, cele mai importante specii de animale sălbatice erau stăpâne ale teritoriului african. Acum spaţiul lor s-a restrâns dramatic, determinând o luptă pentru supravieţuirea speciilor. Diversitatea unui continent spectaculos aşa cum este Africa este prezentată de producătorul Greg Grainger în acest context al luptei pentru supravieţuire.

Grainger s-a implicat în crearea unor filme documentare care au câştigat numeroase premii de-a lungul timpului. Documentarele lui prezintă viaţa în sălbăticie, în locuri exotice din întreaga lume. În ultimii 35 de ani, producătorul a lucrat pentru posturi importante de radio şi televiziune din Marea Britanie şi Australia.

Vedetele documentarului

Pentru "În sălbăticia Africii", Grainger l-a cooptat ca narator pe Danny Maseng, un artist american născut în Israel care apare deseori ca personaj invitat în serialul "Lege şi Ordine" şi care se implică intens în promovarea culturii iudaice.

Alte vedete ale documentarului sunt un grup de puideelefanţi, un leopard, un rege ghepard (o mutaţie a clasicului ghepard din care mai exista în jur de 40 de exem plare în lume), girafe, rinoceri şi multe alte exemplare superbe de animale sălbatice. Filmul este în acelaşi timp un avertisment, dar şi o dovadă că o abordare adecvată poate salva aceste fiinţe superbe.

ANIMAL PLANET, 22.00

Ne puteți urmări și pe Google News