O femeie a MURIT la trei săptămâni după ce a contactat o INFECŢIE NOSOCOMIALĂ într-un spital din Iaşi

O femeie a MURIT la trei săptămâni după ce a contactat o INFECŢIE NOSOCOMIALĂ într-un spital din Iaşi

O femeie din Iaşi a murit în urmă cu două zile, după ce a contactat o infecţie nosocomială cu Clostridium din Spitalul „Sfântul Spiridon“ din acelaşi oraş.

Pacienta a suferit un sepsis sever la doar câteva zile de la operaţie, analizele făcute ulterior dovedind prezenţa infecţiei în organism. Ieşeanca se internase pentru a se trata de coxartroză, nesuferind la momentul internării de o altă boală sau de o infecţie.

Bibiana Balint, în vârstă de 67 de ani şi-a pierdut viaţa la numai trei săptămâni de la intervenţia chirurgicală suferită, după ce a suferit un sepsis sever la numai câteva zile de la operaţie. Apropiaţii pacientei susţin că aceasta nu suferea de alte afecţiuni faţa de cea pentru care se prezentase la medic, însă infecţioniştii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” au altă variantă. Medicii spun că pacienta Bibiana Balint a decedat în urma unui “efect de domino”, survenit pe fondul organismului slăbit în urma operaţiei şi a infecţiei cu Clostridium dificile. Raportul medicilor arată că pacientei i-au fost afectate de septicemia mai multe organe şi în ciuda tutror eforturilor, nu a putut fi salvată, scrie ziaruldeiasi.ro

Nu este prima dată când un pacient internat în Spitalul Sfântul Spiridon contactează o infecţie nosocomială. Coordonatoarea Serviciului de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale din spital, medicul Mihaela Prelipcean a explicat procesul de investigaţie în cazurile de infecţie care apar în secţii în care nu ar trebui să apară în mod normal.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru un caz confirmat de infecţie nosocomială, medicul curant al pacientului respectiv trebuie să anunţe serviciul nostru. Ulterior, noi raportăm cazul către DSP. Serviciul de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale nu se autosesizează să demareze o anchetă pentru fiecare caz apărut. Datoria noastră este să raportăm situaţia. Însă, atunci când infecţiile apar în locuri în care nu ar trebui să apară, pentru că se întâmplă şi astfel de situaţii, atunci verificăm dacă procedurile au fost respectate“, a explicat medicul epidemiolog Mihaela Prelipcean.