O călătorie de şapte zile în jurul Pământului. Retrospectiva săptămânii 6-12 decembrie

O călătorie de şapte zile în jurul Pământului. Retrospectiva săptămânii 6-12 decembrie

Săptămâna a continua să ţină lumea în suspans cu dezvăluirile WikiLeaks, iar punctul culminant a fost arestarea fondatorului, Jullian Assange.

Joi seară atenţia s-a îndreptat spre Londra, unde sute de studenţi au organizat proteste violente, iar maşina în care se afla Prinţul Charles a fost atacată. Vineri, o ceremonie tristă de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace, întrucât s-a realizat în absenţa laureatului, disidentul Liu Xiaobo, aflat în închisoare.

6 decembrie. Un bărbat rănit în urma unui atac cu bombă în Pakistan aşteaptă pe o targă să primească îngrijiri medicale

6 decembrie. Confruntări între poliţie şi studenţi, la Atena. Câinele din imagine este Loukanikos, care, potrivit presei, nu a ratat nicio manifestaţie în ultimii ani. Aflaţi mai multe despre legenda câinelui protestatar AICI.

6 decembrie. Mai mulţi manifestanţi ţin poze cu preşedintele din Rwanda, Paul Kagame. Protestatarii nu sunt de acord cu vizita liderului la Bruxelles, cu ocazia Zilelor Europene ale Dezvoltării, organizate între 6 şi 7 decembrie.

6 decembrie. Secretarul american al apărării, Robert Gates, invitat să participe la manevrele de zbor pe nava USS Abraham Lincoln, în apele Mării Arabiei.

7 decembrie. Mandatul de arestare a fondatorului WikiLeaks, jurnalistul australian Julian Assange, pe pagina Interpolului.

7 decembrie. Jucătorul de hochei DJ King, de la echipa Washington Capitals, în timpul unei confruntări cu jucătorul Colton Douglas Orr, de la Toronto Maple Leafs, în timpul unui meci NHL, în Washington.

7 decembrie Pensionari nemulţumiţi de măsurile de criză luate de autorităţile de la Atenta.

7 decembrie. Câţiva muncitori angajaţi să cureţe acoperişul Marelui Teatrul Naţional din Beijing, clădire botezată "oul".

8 decembrie. Un lunetist din armata germană a deschis focul la un exerciţiu în nord-estul Afganistanului. Alături de el, o mascotă de pluş.

8 decembrie. Un haitian traversează strada în timpul unui protest în capitala Port-au-Prince. Sute de persoane au blocat străzile şi au manifestat violent faţă de rezultatele la alegerile prezidenţiale şi parlamentare organizate pe 28 noiembrie.

8 decembrie. Un panou publicitar arată Statuia Libertăţii acoperită parţial de apele oceanului. Panoul a fost expus în Cancun, pe plaja Gaviota Azul. Activiştii Greenpeace au "scufundat" în ocean cele mai mari simboluri din lume, pentru a atrage atenţia asupra efectelor încălzirii globale.

8 decembrie. Un deţinut de la o închisoare din Chile arborează drapelul. La închisoarea din Santiago a avut loc un incendiu puternic în urma căruia au murit 81 de deţinuţi.

8 decembrie. Flori lăsate de fanii lui John Lennon, pe mozaicul "Imagine" din Central Park, la comemorarea a 30 de ani de la moartea fostului membru al trupei The Beatle.

8 decembrie. Papa Benedict al XVI-lea, se deplasează cu papamobilul, după celebrarea unei sărbători în Piaţa Spania, din Roma.

8 decembrie. Morminte vandalizate cu însemne svastica nazistă, într-un cimitir evreiesc din Riga (Letonia)

8 decembrie. Trecători, în faţa celebrei intrări sub formă de piramidă a muzeului Louvre din Paris. Iarna pune mari probleme în Franţa.

9 decembrie. Poliţist rănit, ajutat de un coleg şi de un poliţist, în timpul protestelor din centrul Londrei. Studenţii au protestat violen faţă de decizia Parlamentului de a mări taxele de studii.

9 decembrie. Demonstranţii şi poliţiştii sunt înconjuraţi de fum roşu, în Piaţa Parlamentului, din centrul Londrei

9 decembrie. Câţiva studenţi care demonstrează sar peste o bancă aflată în flăcări.

9 decembrie. Sakineh Mohammadi Ashtiani, condamnată la moarte pentru adulter, vorbeşte cu fiu său, înainte de un interviu pentru un post de ştiri în limba engleză din Iran.

9 decembrie. Familia preşedintelui american Barack Obama apasă butonul care aprinde un brad de Crăciun, în timpul unei ceremonii la Ellipse, în Washington

9 decembrie. O statuie din ceară a cântăreţei Lady Gaga, expusă la Muzeul Madame Tussauds din Berlin

9 decembrie. O echipă de muncitori pregăteşte expoziţia pentru câştigătorul premiului Nobel pentru Pace. Vernisajul, intitulat "I Have No Enemies" a fost realizat pentru disidentul chinez Liu Xiaobo, a avut loc la Centrul Nobel pentru Pace, din Oslo.

10 decembrie. Preşedintele Comitetului, Thorbjoern Jagland, a depus în mod simbolic diploma şi medalia pe scaunul gol, pe care ar fi trebuit să stea laureatul Premiului Nobel pentru Pace de anul acesta, Liu Xiaobo.

10 decembrie. Maşina Aston Martin DB5, celebră în urma filmelor cu James Bond, expusă după ce a fost restaurată, în Luzern, Elveţia.

10 decembrie. Mai mulţi bărbaţi joacă şah la o piscină cu apă termală din staţiunea Szechenyi, din apropiere de Budapesta. SURSE FOTO: REUTERS

Ne puteți urmări și pe Google News