Sezonul canicular abia a început, iar arșița a făcut deja primele victime. Autoritățile au emis avertizări privind temperaturile ridicate, iar medicii i-au sfătuit pe cetățeni să evite să iasă afară la orele prânzului, să consume multe lichide și să poarte șepci sau pălării pentru a nu face insolație.

Nu doar canicula face victime, ci și inconștiența oamenilor. În ciuda avertismentelor, cetățenii continuă să fie neajutorați în fața valului de căldură, mulți dintre aceștia riscându-și sănătatea, unii chiar viața.

Michael Thedford, 33, un fost profesor de liceu este acuzat de omor prin imprudență după ce fiica sa de doar 6 luni a murit în grija acestuia. Bărbatul și-a dus ceilalți doi copii la școală în jurulorei 09.00 am, apoi s-a întors acasă și a adormit pentru câteva ore.

Când a realizat ce a făcut, pentru bebeluș era deja prea târziu. Tatăl a luat corpul neînsuflețit din mașină și a încercat să o resusciteze, punând-o în frigider. Când a observat că nu se mai poate face nimic, Thedford și-a sunat soția, apoi la serviciul de urgență.

În aceste momente, Michael Thedford se află în custodia poliției.  

Citește și: