Evenimentul Zilei > Social > O boală misterioasă a lovit Coasta de Fildeș. 12 copii au murit după ce au contactat virusul
O boală misterioasă a lovit Coasta de Fildeș. 12 copii au murit după ce au contactat virusul

O boală misterioasă a lovit Coasta de Fildeș. 12 copii au murit după ce au contactat virusul

O boală misterioasă și-a făcut apariția într-un sat din centrul Coastei de Fildeș, în luna decembrie a anului trecut, iar mai mulți copii au acuzat stări de rău. Nu este prima situație de acest gen din regiune.

12 copii au murit în total după ce au contactat boala rămasă neidentificată momentan, iar vârsta lor a variat între un an și opt ani. În toate cazurile au fost identificate aceleași simptome. Micuții au intrat brusc într-o stare de rigiditate și au început să vomite.

12 copii au murit din cauza unei boli misterioase

În Kpo-Kahankro, la câţiva kilometri de oraşul Bouaké, „au fost înregistrate şase decese în decembrie 2022, trei decese pe 20 ianuarie şi alte trei joi, ceea ce aduce numărul total de decese la doisprezece”, a declarat Paul Kouassi, președintele unei asociaţii de tineret din sat.

În acest context, locuitorii satului au început să devină disperați, cerându-le autorităților să acționeze imediat și să oprească răspândirea virusului. Acesta este și cazul lui François Kouakou Guié, un locuitor al satului care şi-a pierdut joi nepoata de 18 luni, cerându-le experților să găsească „originea acestui rău și să-l oprească”.

În urma deceselor, doi miniștri au fost în sat pentru a fi alături de locuitori, iar unii dintre pacienți au primit îngriji la Spitalul Universitar din Bouaké.

„Nu ştim ce se întâmplă. Guvernul a prelevat probe de la primele corpuri în decembrie şi încă aşteptam rezultatele. După cele trei decese de joi, pacienţi au fost din nou transferaţi la Spitalul Universitar din Bouaké”, a mai spus Kouassi.

Informațiile despre boala misterioasă din satul de pe Coasta de Fildeș au fost confirmate și de o sursă din spital, care s-a ocupat de îngrijirea copiilor, potrivit digi24.ro.

Nu este prima boală misterioasă ce apare în Coasta de Fildeș

Și în 2019 locuitorii de pe Coasta de Fildeș s-au confruntat cu o situație asemănătoare. Potrivit informațiilor primite atunci de la nivelul Ministerului Sănătății și Igienei Publice, 28 de persoane au murit din cauza acestei boli neidentificate.

Ministrul Sănătății și Igienei Publice, Eugène Aka Aouélé, a declarat la vremea respectivă că s-au mobilizat echipe medicale în zonă pentru a investiga. Simptomele prezente atunci au inclus umflarea feței și a membrelor inferioare, dureri în piept, balonare abdominală, oboseală generală, constipație și vărsături.