La bordul ambarcaţiunii se afla barcagiul şi alţi cinci bărbaţi, turişti din Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj.

Turiştii au venit în Deltă pentru o vacanţă. Incidentul s-a petrecut în ultima zi a concediului. Cei cinci bărbaţi l-au angajat pe barcagiu să îi ducă până la Tulcea, unde aveau parcată maşina.

În apropiere de debarcader, motorul bărcii s-a oprit, iar ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza valurilor puternice. Cele şase persoane, printre care şi barcagiul, au căzut în apă şi doar cinci au reuşit să se salveze.

Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului de Ambulanţă din judeţul Tulcea a declarat că un apel de urgenţă a fost primit de serviciul 112, la ora 7.38. La faţa locului au fost trimise două ambarcaţiuni ale ambulanţei Tulcea. Au fost acordate îngrijiri medicale pasagerilor ambarcaţiunii, iar autorităţile au început căutarea bărbatului dispărut.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar cercetarile sunt efectuate de poliţia din Sulina şi de Căpitănie. Este posibil ca bărbatul dispărut să fie găsit sub ponton. La fel de probabil, însă, curenţii puternici ai Dunării, care a crescut mult în ultima vreme, ar putea duce corpul bărbatului departe de locul în care a avut loc incidentul.