Mircia Gutău, fostul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, condamnat la trei ani şi jumătatea de închisoare pentru luare de mită, ar putea fi eliberat la sfârşitul lunii august. Decizia a fost luată de magistraţii de la Judecătoria Turnu Severin care au judecat astăzi cererea de liberarea condiţionată inaintată de fostul edil şef. Prucuroii DNA au anunţat deja că vor ataca cu recurs decizia magistraţilor în termen de 48 de ore de la data pronunţării

Mircia Gutău a fost condamnat pe 27 ianuarie 2010 la trei ani şi jumătate de inchisoare şi a excutat mai mult de jumătate din pedeapsă. El a convins instanţa că merită punerea în libertate, că pe parcursul detenţiei a avut un comportament exemplar şi a lucrat tot timpul pentru a-şi reduce din numărul zilelor de pedeapsă.

Mai este judecat într-un dosar de corupţie

În vara lui 2006,  viceprimarul PDL Nicoale Dicu a fost prins în flagrant de procurorii DNA într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea în timp ce primea suma de 20.000 de euro de la un om de afaceri. Ulterior, a fost arestat preventiv, pentru patru luni, şi primarul Mircia Gutău pentru că instanţa a presupus că banii îi erau destinaţi întrucât era singurul care putea să semneze documentele solicitate de denunţător.
 
Omul de afaceri Constantin Popescu susţine că cei doi oficiali i-au cerut suma de 50.000 de euro pentru a-i elibera un certificat de urbanism pentru o construcţie în centrul oraşulu.
Mircia Gutău mai este judecat într-un dosar de corupţie privint achiziţionarea de mobilier pentru locurile de joacă, prejudiciul creat bugetului local fiind de peste 500.000 de lei.
Dacă decizia magistraţilor din Mehedinţi va rămîne definitivă,  Mircia Gutău este aşteptat acasă pe 30 august. Peste 300 de foşti colegi de partid şi simpatizanţi au făcut deja liste şi strîng bani pentru a închiria autobuze cu care să meargă să-l întâmpine la poarta Penitenciarului din Turnu Severin.