Evenimentul Zilei > Economie > Nu veţi mai primi formularul declaraţiei de venit prin poştă
Nu veţi mai primi formularul declaraţiei de venit prin poştă

Nu veţi mai primi formularul declaraţiei de venit prin poştă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă, pentru a face economii pe timp de criză.

"În urma unei analize financiare efectuate s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă generează costuri mult prea ridicate, în valoare estimată de 5.335.000 lei (tipărire, împlicuire, difuzare). În noul context economico-financiar cu care se confruntă România preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei pe care o reprezintă", se arată într-un comunicat al ANAF.

Astfel, ANAF propune contribuabililor două modalităţi pentru obţinerea declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008, respectiv descărcarea de pe site-ul Agenţiei a Formularului 200 – Declaraţie privind veniturile realizate – sau prezentarea la sediul Administraţiei Financiare de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale.

După completare, formularele pot fi depuse la registratura Administraţiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul.