Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Nu se taie salariile! Să stea liniștiți”. Ce spune vicepremierul despre pensii
„Nu se taie salariile! Să stea liniștiți”. Ce spune vicepremierul despre pensii

„Nu se taie salariile! Să stea liniștiți”. Ce spune vicepremierul despre pensii

După actualul premier Florin Cîțu, și vicepremierul Dan Barna le promite bugetarilor că nu vor exista tăieri de salarii, chiar dacă ne confruntăm cu o criză economică.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că nu există niciun plan de tăieri de pensii sau salarii în momentul de față şi că România trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de 7%, așa cum a fost asumat în faţa Comisiei Europene, informează Agerpres.

„Nu există niciun plan, nici în glumă nici în subtext, de tăieri de pensii sau salarii”

„În momentul de faţă, trebuie să fim foarte oneşti, România vine după o perioadă care nu s-a încheiat de criză economică reală, multe zone, HoReCa şi multe zone de industrie fiind afectate semnificativ de nefuncţionarea economiei din motive de COVID. Din acest punct de vedere, mesajul foarte clar pe care l-a transmis premierul şi îl transmit şi eu este că nu vor exista tăieri în anul următor, şi asta e o chestiune importantă pentru că am văzut o rostogolire în spaţiul public că se vor tăia pensii, salarii. Nici pe departe.

Nu va exista nicio tăiere de pensii sau salarii. Se realizează chiar un pic peste indexările necesare, se îngheaţă într-adevăr creşterile la parlamentari, la demnitari, la zona aceasta şi e un lucru necesar tocmai pentru a păstra un echilibru necesar şi a ne încadra în deficitul de 7% asumat faţă de Comisia Europeană în acest context de perioadă pandemică. Aceste măsuri sunt foarte responsabile, dar repet, nu există niciun plan, nici în glumă nici în subtext, de tăieri de pensii sau salarii”, a declarat președintele USR Dan Barna, pentru postul public, citat de Agerpres.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE