Evenimentul ZileiPoliticaLovitura pentru PSD vine de unde se aștepta mai puțin! E vorba de pensii și salarii. VIDEO

Lovitura pentru PSD vine de unde se aștepta mai puțin! E vorba de pensii și salarii. VIDEO

Lovitura pentru PSD vine de unde se aștepta mai puțin! E vorba de pensii și salarii. VIDEO
BNR a ieșit din clasica sa rezervă și a cerut imperios principalului partid de opoziție să nu mai implice instituția în contexte electorale ambigue, care pot fi interpretate politic.

Banca Naţională a României critică utilizarea de către PSD în spoturi electorale a unor declaraţii scoase din context ale unor specialişti ai BNR, se menţionează într-un comunicat remis duminică de Banca Naţională a României, citat de Agerpres.

„Banca Naţională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD. BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre”, se precizează în comunicatul BNR.

BNR cere partidelor corectitudine

Banca Naţională a României solicită tuturor partidelor politice active în campania electorală să nu utilizeze incorect punctele de vedere exprimate de diverşi reprezentanţi ai băncii.

„BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituţiei şi să nu utilizeze incorect şi partinic puncte de vedere exprimate de diverşi reprezentanţi ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată. Toate analizele şi punctele de vedere care reflectă poziţia BNR se regăsesc în rapoartele şi analizele publicate pe site-ul instituţiei sau în declaraţiile de presă ale Guvernatorului”, se menţionează în comunicatul remis de Banca Naţională a României.

Ce i-a încăierat

Spotul la care face referire instituția este difuzat de luna aceasta și face o comparație între politica de austeritate a guvernului Boc din timpul crizei financiare globale de acum 10 ani, șiangajamentele luate de guvernul Orban că nu urmează o creștere de taxe și impozite. Sloganul electoral folosit de PSD în acest spot electoral este „Ei (n.r. – guvernul Orban) vor ca istoria să se repete. 2020 – BNR anunță austeritatea. Urmează creșteri de salarii și taxe. Îi vei lăsa?”.

Clipul folosește, într-adevăr, declarații scoase din context ale consilierului pe probleme de politică monetară al BNR, Lucian Croitoru, precum și ale lui Valentin Lazea, economist-șef al instituției.


Accesează: