Nu le ascunde copiilor problemele din familie

Nu le ascunde copiilor problemele din familie

Va raspunde: Psihoterapeut Augustin Cambosie, vicepresedinte Federatia Romana de Psihoterapie

Luiza: Sotul meu a fost operat la picior si va trebui sa mearga o luna cu ajutorul unor carje. El tine neaparat ca fetita noastra de 4 ani sa nu-l vada in aceasta stare si spune ca ar fi bine s-o ducem la bunici. Este bine daca procedam asa?

Nu cred ca este bine sa procedati asa. Acest handicap temporar este o problema de viata si este bine ca si fetita sa inteleaga ca viata nu merge numai lin, ci ca exista si sincope. Nu cred ca imaginea tatalui in carje va afecta psihicul copilului.

Senzatia neplacuta de la inceput se va transforma intr-una de bucurie cand sotul tau se va face bine. Copiii trebuie sa participe la viata de familie. Explicati-i ca a fost vorba despre un accident, ca exista un tratament si ca tatal se va vindeca dupa o perioada de recuperare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daca fetitei i se va intampla ceva similar de-a lungul vietii, nu va fi socata, deoarece va sti ca astfel de lucruri mai apar. In acest fel, isi va construi un sistem imunitar si pentru astfel de evenimente.

Geanina Rosu: Sotul meu are tendinta de a exagera atunci cand povesteste ceva si se lauda excesiv prietenilor si rudelor. De ce simte nevoia sa exagereze mereu?

Probabil ca tine de structura sotului tau, caz in care problema nu se prea poate rezolva. In spate se poate afla nevoia de a iesi cu ceva in evidenta, in lipsa unor realizari personale. Poate fi vorba despre un complex de inferioritate si, cu cat ii atragi mai mult atentia, cu atat va fi mai mare nervozitatea.

Iti recomand sa accepti situatia, deoarece exista lucruri mult mai deranjante, sau sa mergeti la un specialist, daca vi se pare de neacceptat. Nu-l face de ras de fata cu prietenii sau rudele, deoarece nu cred ca va da rezultate bune.