Noul primar al Romei promite că nu va mai fi un alt caz „Mailat“

Noul primar al Romei promite că nu va mai fi un alt caz „Mailat“

Dreapta italiană a simţit ieri cu adevărat gustul triumfului în alegerile legislative, la o zi după victoria candidatului său în alegerile pentru Primăria Romei, bastion al stângii timp de 15 ani.

Parlamentul italian s-a reunit în prima şedinţă, iar noul primar al Romei, Gianni Alemanno, ales deputat la alegerile din 13-14 aprilie, a fost primit cu aplauze de către parlamentarii de dreapta la intrarea în sala de şedinţă a Camerei Deputaţilor, relevă AFP. Alemanno a discutat apoi cu viitorul şef al guvernului, Silvio Berlusconi, lider al grupului care reprezintă Partidul Poporul Libertăţii (PdL), ce deţine majoritatea absolută în Cameră şi Senat graţie alianţei cu Liga Nordului, formaţiune antieuropeană şi xenofobă. Un fost neofascist distins în luptele de stradă Noul primar al Romei, a cărui victorie la distanţă de şapte procente de candidatul stângii Francesco Rutelli a fost catalogată de Berlusconi drept „istorică“, a declarat că prima sa acţiune în calitate de edil va fi legată de siguranţa şi controlul oraşului. El a precizat că primul său gest va fi dedicat soţului Giovannei Regianni, de a cărei moarte este acuzat românul de etnie romă Nicolae Mailat, relatează cotidianul „Il Messaggero“. „(...) Trebuie să fie clar că niciodată nu se va mai putea întâmpla o faptă asemănătoare“, a declarat Alemanno.

El a adăugat că intenţionează să „ceară prefectului convocarea Comitetului Provincial de ordine şi siguranţă pentru a fi luate toate măsurile care vor fi necesare în această privinţă“. Gianni Alemanno a candidat pentru prima dată la Primăria Romei în 2006, când s-a confruntat cu Walter Veltroni, dar nu a obţinut decât 37% din sufragii faţă de cele 61,4 procente câştigate de rivalul său. În vârstă de 50 de ani, Alemanno este un fost neofascist.

A militat încă de tânăr în partidul neofascist Mişcarea Socială Italiană (MSI), prin intermediul Frontului Tineretului, în cadrul căruia a fost secretar naţional în perioada 1988-1991. În 1982, a fost arestat pentru că a lansat un cocktail Molotov împotriva Ambasadei URSS la Roma, ispăşind opt luni de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News