Evenimentul Zilei > International > Noul prim-ministru al Rusiei stă într-un palat de 10 milioane de dolari! Date incredibile
Noul prim-ministru al Rusiei stă într-un palat de 10 milioane de dolari! Date incredibile

Noul prim-ministru al Rusiei stă într-un palat de 10 milioane de dolari! Date incredibile

Noul șef al Executivului de la Moscova, Mihail Mișustin, este un discret membru al elitei ruse.

Nu se știu multe despre înlocuitorul lui Dmitri Medvedev asta și deoarece Mihail Mișustin (53 de ani) are averea ținută la secret, printr-un ordin emis de Curtea Supremă, în 2017, care a permis Serviciului Federal rus de Înregistrare a proprietăților să „ascundă” bunurile imobiliare deținute de fostul șef al Fiscului!

Și, totuși, pe surse, presa a făcut rost de câteva informații prețioase. Astfel, conform proekt.media, Mihail Mișustin și soția sa dețin o casă de 900 de metri pătrați în suburbia moscovită Rublyovka, reședință achiziționată în 2001. Vila se află pe o proprietate de 5500 de metri pătrați, iar vecinii noului premier fac toți parte din elita Rusiei.

Din informațiile ziariștilor moscoviți, proprietăți similare cu a prim-ministrului Mișustin costă peste 600 de milioane de ruble, undeva la 9,5-10 milioane de dolari.

Familia Mișustin mai are în proprietate și un apartament situat ultracentral în Moscova, nu departe de Casa Albă, sediul guvernului rus, noul loc de muncă al alesului lui Vladimir Putin.

Și o informație din tabăra „Opoziției” – activistul Alexei Navalny a anunțat că soția premierului, Vladlena Mișustina, care nu pare a avea vreo afacere (la nivel oficial, nu este trecută în registrul niciunei firme), a câștigat 789 de milioane de ruble (12,5 milioane de dolari) din 2010 încoace!