Se pare că modelul nu face decât să peticească unele lipsuri ale ultimei versiuni, acesta fiind ceva mai avansat. iPhone 3G S (de la speed – n.r.) are o tehnologie 3G mai nouă care permite descărcarea de date cu o viteză de două ori mai mare decât până acum. Downloadul poate atinge viteze de până la 7,2 Mbps.
 
Comparativ cu ultimul model, acesta vine în două variante de 16 GB şi 32 GB. În plus, 3G Speed se poate lăuda cu o cameră de 3 megapixeli care înregistrează şi video. Alte funcţii care vin să mai adauge un pic de complexitate la noul iPhone sunt cele de MMS, dar şi cea de copy/paste. Odată cu venirea pe piaţă a acestei noi componente din palmaresul iPhone, vechiului terminal i-a scăzut preţul în State până la 99 de dolari.

În schimb, cele două noi modele au un cost cu pornire de la 199 de dolari, pentru versiunea de 16 GB, şi de 299 pentru cea de 32GB. Device-ul mai are încorporată şi o funcţie de Compass ceea ce-l face un veritabil GPS la purtător.

Lansarea modelului, mai săracă fără Steve Jobs

Deşi erau obişnuiţi ca, în fiecare an, la această conferinţă să fie prezent şi Steve Jobs, CEO-ul companiei, participanţii din acest an au fost privaţi de discursul lui. Lipsa acestuia a fost motivată de problemele de sănătate pe care şeful Apple le-a avut în ultima vreme. Directorul general al Apple, Steve Jobs, aflat în concediu medical de la începutul anului 2009, va reveni la conducerea companiei la sfârşitul lunii iunie.