Nume puternice au fost detronate de companii mai mici care ofera un raport calitate/preț mai bun. Clasamentul arată năucitor față de alți ani, dovadă că și cea mai mică greșeală contează pentru ca utilizatorul să își piardă încrederea în tine.  Iar în prezent lucrurile sunt vizibile peste tot, nu doar în foi cu statistici.  

Pentru protejarea locuințelor se pot aplica diferite metode. Cele mai cunoscute sunt cele care au la bază un sistem de alarmă complet funcțional, fie pe wireless, fie pe cablu. Sau adoptarea unui sistem de camere video . Toate au câteva beneficii la comun, dar și asemănări. Însă dacă ar fi să le comparăm vom vedea o serie mare de diferențe. Pentru a înțelege mai bine fenomenul, în acest articol vom aduce în prim plan sistemele de alarmă wireles și sistemele de alarmă cablate pentru a vedea diferențele și asemănările între cele două. Oare care merită mai mult?

Sistemul de alarmă clasic cu fir este cel mai răspândit din lume. Acesta este ușor de instalat de către un instalator și este cel mai utilizat, atât în companii și agenții, cât și în locuințe. A ajuns de mult la vârstă maturității, se găsesc diferite accesorii și module pentru aceste sisteme, iar magazinele au o gamă variată de produse.  

Prețurile sunt foarte accesibile la aceste sisteme, producătorii sau integratorii care mizează pe această tehnologie oferă produsele la prețuri foarte atractive, astfel că până și un client normal ar putea face o achiziție pentru a-și proteja locuința.  

Pe lângă părțile bune care țin de costuri și de siguranta în exploatare, astfel de sisteme de alarma pentru casa cablate au o problemă estetică care i-ar putea pune în dificultate pe utilizatorii moderni. Tendința în zilele noastre este să se renunțe la cabluri, totul să funcționeze wireless și în jurul nostru să avem un aspect curat. De aceea, aceste sisteme convenționale nu mai sunt la fel de apreciate când este vorba de estetică.  

Aici intră în acțiune sistemele mai modern, cu wireless. Acestea câștigă din start la capitolul conectivitate prin simplul fapt ca legăturile dintre senzori și centrală sunt fără fir. Avantajele sunt numeroase, însă cel mai vizibil ține de estetică. Casa nu se mai umple de cabluri, iar senzorii se pot monta mai ușor în diferite zone fără să încurce pe cineva.  

În comparație cu un sistem de alarmă clasic, cel wireless permite conectarea a mai multor senzori fără să fiți încurcați de cabluri. Dacă la o centrală pe fir erai într-un fel limitat și de numărul mare de cabluri care se adunau în casă, cu tehnologia wireless puteți conecta câți senzori doriți.  

Cu toate că diferența de conectivitate aduce câteva beneficii în plus pentru sistemele wireless, modul în care acestea funcționează a rămas același. Sistemele sunt formate în continuare din centrală, senzori de mișcare PIR, senzori de fum, de inundatie, se folosesc telecomenzi pentru control, sirene, alarme și se poate realiza controlul de la distanță.  

Un alt aspect minor este dat și de design. Nu la fel de important în acest domeniu, însă trebuie menționat că un sistem de alarmă wireless se poate diferenția de un sistem clasic pe fir cu ajutorul design-ului. Acesta arată mai bine prin prismă materialelor folosite, a culorilor și a formelor ușor moderne la unele produse. Detalii care pot face diferența la prima vedere, nu neparat la funcționalitate.

Sistemele de alarmă clasice sau pe fir puteți găsi la magazinul SKUT.ro. La ei găsiți o varietate largă de producători pentru ambele categorii de sisteme. De asemenea, tot la ei puteți găsi diferiți senzori, module de comunicare sau accesorii necesare pentru utilizarea unui sistem de alarmă. Prețurile sunt accesibile, iar cel mai important, echipa te va ajuta oricând să faci alegerea corectă și ai asistență telefonică de fiecare data, gratuit.