Noua ferme neautorizate

Cateva ferme cu porci din judetul Timis care apartin companiei Smithfield functioneaza inca fara autorizatie, a informat ieri directorul Cancelariei Prefectului, Laviniu Bedrosian.

Inspectorii de la Agentia de Protectie a Mediului spun, la randul lor, ca fermele sunt pe punctul de a fi autorizate.

Cu ochiul atintit pe autorizari

Un numar de noua ferme cu porci nu au autorizatie, la fel si doua fabrici ale concernului american Smithfield. „Dintre cele 44 de puncte de lucru ale companiei Smithfield din judetul Timis, noua ferme si o fabrica de nutreturi precum si una de procesare tip Protan nu detin autorizatii integrate de mediu. Vom fi atenti la modalitatile de obtinere a acestor avize”, a declarat, ieri, Laviniu Bedrosian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca i s-a cerut de la Bucuresti, Prefectura Timis a transmis o nota de control privind verificarea fermelor catre Agentia de Protectie a Mediului si atentioneaza ca va fi atenta la modalitatile de obtinere a avizelor. Bedrosian a mai spus ca exista cinci solicitari din partea Smithfield, pentru ca fermele sa primeasca autorizatii. Acestea sunt locatiile de la Beregsau Mare, Boldur, Stamora Germana, Gataia si Bulgarus. Nicio autorizatie nu a fost eliberata din cauza ca lipsesc documente de la dosarul de autorizare.

Potrivit Agentiei de Protectie a Mediului, fermele care au apartinut Comtim-ului si acum sunt ale Smithfield nu au negociat la momentul oportun, termene de conformare, asa ca valabilitatea autorizatiilor de mediu de aici a expirat in 31 octombrie.

„In 31 octombrie 2007, moment in care s-a facut verificarea tuturor unitatilor, daca au realizat masurile de mediu. Procedura de obtinere a autorizatiei intrgrate de mediu dureaza 4-6 luni. In momentul actual, se mai asteapta o completare”, a declarat Gabriela Lambrino, seful Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Timis.