Noua emisiune TVR Info, „Foc încrucişat”, prezintă „argumente, nu isterie”

Noua emisiune TVR Info, „Foc încrucişat”, prezintă „argumente, nu isterie”

În cadrul procesului de rebranduire a TVR Info ca „Televiziune de ştiri a românilor”, postul lansează emisiunea celor doi jurnalişti de la publicaţia Evenimentul Zilei, Ioana Lupea şi Mircea Marian, „Foc încrucişat”.

În emisiunea de două ore care începe la ora 21.00, cei doi moderatori vor discuta atât despre cel mai important eveniment al zilei, cât şi despre teme relevante pentru societatea din România care nu sunt aduse în atenţia publicului, ci sunt, mai degrabă, ignorate de media din ţară. Scopul acestei noi producţii este de a prezenta publicului informaţii de interes general „cu mai puţin spectacol şi mai puţină demagogie”, aşa cum susţine jurnalista Ioana Lupea.

Pentru prima oră a emisiunii din această seară cei doi moderatori pregătesc o analiză a semnificaţiei morţii lui Osama Bin Laden. Invitatele sunt profesoara Laura Sitaru de la Universitatea din Bucureşti, expertă în civilizaţia arabă şi în fundamentalismul islamic şi profesoara Ruxandra Ivan, specialistă în relaţii internaţionale. Emisiunea caută să ofere explicaţii telespectatorilor în ceea ce priveşte importanţa acestui eveniment pentru lupta împotriva terorismului şi pentru relaţiile internaţionale.

După o scurtă pauză, emisiunea „Foc încrucişat” revine cu o temă socială: ce înseamnă munca pentru români. „Vom încerca să aflăm dacă munca este un chin pentru români sau este o fericire, aşa cum spunea fostul ministru al muncii Ioan-Nelu Botiş”, spune Ioana Lupea. În partea a doua a emisiunii vor fi invitaţi deputatul PDL Sever Voinescu şi sociologul şi membrul PSD Vasile Dâncu. Tot în a doua parte a primei emisiuni „Foc încrucişat” de pe TVR Info, profesorul de filosofie Ciprian Mihai va intra în direct prin telefon de la Cluj cu cei doi moderatori şi invitaţii lor.  

Cei doi jurnalişti au colaborat în calitate de moderatori de emisiune şi la postul B1 unde realizau „2+1”, o emisiune care prelua formatul „Interviurile 2+1” din paginile ziarului Evenimentul Zilei. Asemeni primei emisiuni în care s-au implicat, cei doi vor să prezinte în producţia TVR „argumente şi nu isterie”. Ei adaugă că nu sunt „poligonul de încercare al demagogilor”.

Noua producţie va aborda evenimente din actualitatea internă, probleme de politică externă sau probleme sociale şi va încerca pe cât posibil să echilibreze părerile invitaţilor aducând în emisiune opinii contrare ce formează o privire completă asupra temei. „Foc încrucişat” va fi difuzată în fiecare zi de luni şi până vineri între orele 21.00 şi 23.00.   

Ne puteți urmări și pe Google News