''E o mare pierdere, dar nu pot să nu mă bucur văzând că arde o biserică'', a scris ea în orele următoare dezastrului şi cu un haştag #cloroalclero (clor pentru cler).

Intervievată de Giuseppe Cruciani şi David Parenzo la Radio 24, în transmisia La Zanzara (Ţânţarul), ea  a mărit doza: ''O scenă dramatică dar şi spectaculoasă: nu-mi amintesc cine a spunea că era un spectacol fantastic să vezi Turnurile Gemene prăbuşindu-se, e ca o scenă dintr-un film. În sine, a vedea ceva care arde e un spectacol şi apoi, e o biserică. Să vezi o biserică arzând e şi mai frumos'' a spus actriţa.

''Chestiunea e să îmbrăţişezi sau să nu îmbrăţişezi cultura pe care ne-o vomită în fiecare zi, peste tot, de când ne naştem – continuă Valentina – toţi acei care se călăresc zilnic şi spun că eu sunt un creştin, de cele mai multe ori n-au nimic creştinesc în ei. De ce nu pot refuza eu această cultură? Îmi veţi spune că este oribil ceea ce spun. E o mare pierdere, dar nu pot să nu mă bucur: sunt două planuri complet diferite. Ar trebui să pângărim toate bisericile şi să anulăm religia organizată: voi, credincioşii, sunteţi o bandă de cretini''.