NOSTALGIA TV: Ioana Bulcă

NOSTALGIA TV: Ioana Bulcă

Cunoscuta actriţă are un rol memorabil în apreciatul film regizat de Nae Caranfil, „Restul e tăcere“, în care o interpretează pe Aristizza.

După 23 de ani de la utima apariţie cinematografică, Ioana Bulcă a acceptat partitura din filmul lui Nae Caranfil, fiind protagonista unora dintre cele mai emoţionante scene ale peliculei.

În prezent, Ioana Bulcă poate fi urmărită în piesa „Aşteptând la Arlechin“ de la Teatrul Naţional Bucureşti, în care interpretează rolul Lotta Bainbridge, alături de alte nume mari ale teatrului românesc - Tamara Buciuceanu Botez sau Aimee Iacobescu.

A debutat în cinematografie încă din timpul facultăţii, fiind distribuită în filmul „Moara cu noroc“, regizat de Victor Iliu. După absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1957, actriţa este cooptată în numeroase alte producţii de teatru şi cinema, regizate de unii dintre cei mai mari regizori români. A jucat pe scenele teatrelor din Craiova şi Bucureşti şi a făcut parte din distribuţia unor filme precum „Portretul unui necunoscut“ (1960), „Partea ta de vină“ (1962), „Fantomele se grăbesc“ (1966), „Zodia Fecioarei“ (1966), „Răutăciosul adolescent“ (1968), „Mihai Viteazul“ (1970), „Astă-seară dansăm în familie“ (1972), „Un august în flăcări“ (1974), „Întoarcere la dragostea dintâi“ (1981), „Lovind o pasăre de pradă“ (1983) sau „Bunicul şi o biată cinste“ (1984). În vara anului trecut, Ioana Bulcă a primit „Premiul de excelenţă“ în cadrul Festivalului de Film TIFF.

Ne puteți urmări și pe Google News