Norocul și arbitrul au salvat România în Austria

Norocul și arbitrul au salvat România în Austria

Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost cel mai bun în partida de la Innsbruck. Gazdelor le-a fost refuzat un penalty.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat cu noroc aseară, în deplasare, cu Austria, scor 0-0, în penultimul joc amical dinaintea startului preliminariilor Campionatului Mondial din 2014.

„Echipa de Mondiale” cu care se lăuda Piţurcă după meciul cu Elveţia a fost înghesuită aseară în propriul careu de Austria încă din startul jocului de la Innsbruck.

Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost cel mai ocupat tricolor, reuşind să apere cu emoţii reluarea cu capul a lui Scharner, din minutul 7, şi să intervină foarte bine la şutul lui Alaba, din minutul 20. Arbitrul olandez Daniel Makelie a trecut cu vederea faptul că Arnautovici a fost oprit neregulamentar în careu de Dorin Goian, în minutul 24, refuzându-le gazdelor un penalty clar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniel Niculae era să dea lovitura, contrar cursului jocului, dar şi-a bătut joc de o ocazie formidabilă, în minutul 42, trăgând în portar de la câţiva metri! Jocul s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate şi după pauză.

Daniel Niculae (dreapta) a irosit cu nonșalanță cea mai mare ocazie a României FOTO: REUTERS Austriecii au dominat, şi-au creat situaţii, iar singurul român care s-a remarcat a fost Tătăruşanu. În minutul 58, portarul Stelei a scos remarcabil şutul lui Junuzovici, peste trei minute a parat execuţia lui Alaba, iar mai apoi a avut noroc că Dragovici n-a nimerit poarta de la câţiva metri.

Următoarea partidă de verificare a tricolorilor este programată pe 15 august, tot în deplasare, cu Slovenia. Turcia, una dintre adversarele tricolorilor din viitoarele preliminarii, a bătut aseară Ucraina cu scorul de 2-0.

Cristi Chivu: „Fizic nu mai puteam”

Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei, a detaliat ieri, la mai mult de un an de la retragerea de la prima reprezentativă, de ce a luat acea decizie.

„Urmăresc toate meciurile naţionalei, nu înseamnă că nu mă mai interesează. M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. Mi-e greu, pentru că am trecut prin atâtea operaţii şi accidentări, aia de la cap a fost una majoră. Simt că nu mai pot da tot şi e mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri. S-au adus cei mai buni jucători, se încearcă să se clădească un nucleu pe care să se bazeze la preliminariile Cupei Mondiale. Toţi ne dorim calificarea”, a spus ieri Cristi Chivu. 26 de ani au trecut de la ultima victorie a României contra Austriei