Evenimentul Zilei > International > Vânătoarea de diamante! O turistă a găsit o comoară într-un parc de stat din Arkansas
Vânătoarea de diamante! O turistă a găsit o comoară într-un parc de stat din Arkansas

Vânătoarea de diamante! O turistă a găsit o comoară într-un parc de stat din Arkansas

Noreen Wredberg, o femeie din California, și soțul ei au căutat doar o oră căutând pietre prețioase într-un parc de stat din Arkansas numit Crater of Diamonds, Cu toate astea, cei doi au avut un noroc chior. Au descoperit chiar la suprafață un diamant galben de 4,38 carate.

Parcul Crater of Diamonds include o veche mină de diamante, iar vizitatorii au dreptul să caute pietre prețioase. Mai mult, norocoșii au dreptul să le păstreze.

Vânătoarea de diamante

Diamantele sunt dificil de observat, deoarece sunt netăiate, neșlefuite și acoperite de pîmânt. După ce ploaia le spală, ele lucesc, însă, sub razele soarelui. Acesta a fost marele noroc al lui Noreen Wredberg, care a cizitat parcul la câteva zile după o ploaie mare.

„Nu știam că este un diamant, dar era curat și strălucitor, așa că l-am ridicat. Chiar nu am crezut că vom găsi unul, darămite ceva atât de mare!”

Femeia spune că a aflat pentru prima dată despre acest parc și vânătorile de comori de aici cu ani în urmă de la televizor. Luna trecută, când ea și soțul ei făceau o drumeție într-un parc de stat din apropiere și-a amintit de emisiunea văzută. „Mi-am dat seama că nu suntem prea departe, știam că trebuie să venim”, a spus ea într-un comunicat publicat administrația parcului.

De altfel, superintendentul parcului, Caleb Howell, este cel care i-a spus femeii că piatra galbenă care aduce ca formă cu o pară este un diamant, după ce a examinat-o la microscop.

Sursa: ARKANSAS DEPARTMENT OF PARKS

Numai anul acesta au fost descoperite 258 de diamante

Diamantul lui Wredberg este cel mai mare găsit până acum în acest an, potrivit oficialilor. Din 1906, peste 75.000 de diamante au fost dezgropate la Craterul Diamantelor, care a devenit un parc de stat în 1972.

Conform registrelor parcului, numai anul acesta au fost găsite 258 de diamante, cu o greutate totală de peste 46 de carate. Administrația susține că vizitatorii parcului găsesc în medie unul – două diamante în fiecare zi. Parcul este singurul din SUA cu o mină de diamante deschisă publicului.

Wredberg a numit piatra „Diamantul lui Lucy” pentru că îi amintește de pisoiul soțului ei, care este gri, dar are „nuanțe de galben în blană, asemănător cu galbenul deschis al diamantului”, scrie huffpost.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: