Uber a investit 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra măşti, atât pentru şoferi cât şi pentru pasageri, dar şi dezinfectant.

„Toate persoanele trebuie să ia măsurile adecvate nu numai pentru a se proteja pe ei înşişi, ci și pentru protecţia şoferilor şi a următorilor pasageri”, a declarat Dara Khosrowshahi, directorul general al Uber, într-o conferință de presă virtuală.

Începând de luni, șoferii din cea mai mare parte a lumii vor fi obligați să demonstreze că poartă o mască prin încărcarea unei fotografii prin aplicație înainte de conectare, a declarat Sachin Kansal, directorul principal al managementului de produse al Uber.

„Autocertificarea este bună, dar uneori verificarea este foarte importantă”, a spus el.

Noile politici Uber sunt concepute pentru a fi flexibile, astfel încât acestea să poată fi implementate după cum este necesar, în funcție de locație și de severitatea actuală a focarului de coronavirus, a spus Kansal.

Dacă un pasager refuză să poarte o mască, șoferii au voie să anuleze călătoria și să-l raporteze pe client pentru că nu s-a conformat.

„Dacă observăm că pasagerii refuză restricţiile, putem lua măsuri suplimentare și să-i scoatem de pe platformă”, a spus Kansal. Același lucru este valabil și pentru șoferi.

„În niciun caz nu încurajăm oamenii să iasă din casele lor”, a spus Kansal. „Dar când o fac, vrem să fim gata pentru ei”, scrie RomâniaTV.