Evenimentul Zilei > Social > Noile politici Uber. Fotografie cu masca
Noile politici Uber. Fotografie cu masca

Noile politici Uber. Fotografie cu masca

Începând cu data de 18 mai, compania Uber le cere tuturor şoferilor să poarte măşti pentru a combate răspândirea coronavirusului. Și clienții vor fi obligați să se supună aceleiași reguli.

 

Uber a investit 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra măşti, atât pentru şoferi cât şi pentru pasageri, dar şi dezinfectant.

„Toate persoanele trebuie să ia măsurile adecvate nu numai pentru a se proteja pe ei înşişi, ci și pentru protecţia şoferilor şi a următorilor pasageri”, a declarat Dara Khosrowshahi, directorul general al Uber, într-o conferință de presă virtuală.

Începând de luni, șoferii din cea mai mare parte a lumii vor fi obligați să demonstreze că poartă o mască prin încărcarea unei fotografii prin aplicație înainte de conectare, a declarat Sachin Kansal, directorul principal al managementului de produse al Uber.

„Autocertificarea este bună, dar uneori verificarea este foarte importantă”, a spus el.

Noile politici Uber sunt concepute pentru a fi flexibile, astfel încât acestea să poată fi implementate după cum este necesar, în funcție de locație și de severitatea actuală a focarului de coronavirus, a spus Kansal.

Dacă un pasager refuză să poarte o mască, șoferii au voie să anuleze călătoria și să-l raporteze pe client pentru că nu s-a conformat.

„Dacă observăm că pasagerii refuză restricţiile, putem lua măsuri suplimentare și să-i scoatem de pe platformă”, a spus Kansal. Același lucru este valabil și pentru șoferi.

„În niciun caz nu încurajăm oamenii să iasă din casele lor”, a spus Kansal. „Dar când o fac, vrem să fim gata pentru ei”, scrie RomâniaTV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: