Evenimentul Zilei > Vremea > Ninge abundent în România. Unde s-a depus deja strat consistent de zăpadă
Ninge abundent în România. Unde s-a depus deja strat consistent de zăpadă

Ninge abundent în România. Unde s-a depus deja strat consistent de zăpadă

Cu fiecare zi ce trece, iarna pune stăpânire pe România.

Sunt mai multe județe din țară aflate sub cod galben de ninsori și viscol puternic, iar avertizarea rămâne valabilă cel puțin până sâmbătă dimineață.

Deja la munte a nins și s-a depus strat consistent. În stațiunea Rânca, stratul de zăpadă a depășit 20 de centimetri. Joi seară, localnicii au surprins imagini inedite cu ninsoarea abundentă din stațiunea gorjeană. Filmarea postată pe Facebook arată că la Rânca ninge ca-n povești.

Turiștii care s-au aventurat în drumeții sunt sfătuiți de salvamontiști să fie echipați corespunzător pentru vremea de afară. După cum se știe, circulația pe DN 67C (șoseaua Transalpina) a fost închisă, între Rânca și Obârșia Lotrului, încă din data de 29 octombrie.

În restul țării, cu toate că ar fi trebuit deja să apară primele ninsori consistente, temperaturile rămân mult peste media perioadei. Sunt zone în România unde maximele ating chiar și 13 grade, cu 10 grade deasupra pragului obișnuit pentru prima parte a lunii decembrie.

Meteorologii spun că această tendință termică se va menține și în următoarele săptămâni, când în România va fi cer senin și soare.