Evenimentul Zilei > International > Populaţie terorizată de bande criminale. 34 de persoane au fost ucise fără milă. Autorităţile sunt neputincioase
Populaţie terorizată de bande criminale. 34 de persoane au fost ucise fără milă. Autorităţile sunt neputincioase

Populaţie terorizată de bande criminale. 34 de persoane au fost ucise fără milă. Autorităţile sunt neputincioase

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Nigeria, Mohammed Shehu, a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că 34 de persoane din statul Zamfara au fost ucise de către o bandă de bărbaţi înarmaţi pe motociclete. Este cunoscut faptul că în această zonă bande criminale terorizează satele izolate.

Sângerosul  atac al bandiţilor a avut loc vineri seară în satele Tungar Kafau şi Gidan Wawa, în districtul Shinkafi. Victimele au fost înmormântate sâmbătă.

Potrivit lui Mohammed Shehu,  poliţia îi caută pe agresori.
Potrivit unor localnici, bilanţul este uşor mai ridicat: 35 de morţi.

Atacatorii ar fi deschis focul asupra unor agricultori pe câmp şi i-ar fi urmărit pe cei care încercau să fugă.

De mai mulţi ani autorităţile ştiu că populaţia din această zonă este terorizată de bande criminale, care atacă satele, fură animale, răpesc persoane pentru a obţine recompensă şi ard case după ce au furat rezervele de hrană.

Hoţii se ascund într-o pădure din apropiere de unde îşi lansează atacurile asupra sătenilor.

Săptămâna trecută, cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi zeci au fost rănite în atacuri ale unor bandiţi înarmaţi în opt sate izolate din statul Niger din Nigeria, potrivit agerpres.ro

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.